Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Petristraat

Woonlocatie Petristraat

Intensief beschermd wonen (IBW) Petristraat ligt in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Bij de woonlocatie ligt ook het Petripark. Dit park wordt door de bewoners zelf onderhouden. Samen met een woonbegeleider zorgen zij voor de kippen, verbouwen zij groenten en houden de tuin netjes. Er is voldoende openbaar vervoer in de buurt. De Petristraat is een locatie met 24-uurs toezicht.

Hoe ziet de woning er uit?

Op de locatie wonen 23 mensen. Op de begane grond zijn 16 slaapkamers, op de bovenverdieping 3 en in het aangebouwde pand (herenpand) nog 4 slaapkamers voor bewoners die zelfredzamer zijn. De bewoners hebben ieder hun eigen slaapkamer en delen de andere faciliteiten zoals toilet, badkamer, keuken en woonkamer.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Gezamenlijke ruimte
  • Openbaar Vervoer in de buurt
  • Gebruik van gratis Wifi

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Ook is er een financieel medewerker aanwezig die kan ondersteunen bij de financiën.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Binnen de woonlocatie zijn er verschillende voorzieningen, zoals een biljarttafel, een pingpongtafel en de mogelijkheid tot het gezamenlijk kijken van films in de huiskamer. Ook worden er door de begeleiding activiteiten georganiseerd zoals bingo, toernooien.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Petristraat 245 in Rotterdam. Dit ligt in de wijk Schiebroek enigszins afgelegen van de rest van de wijk. Op fietsafstand bevindt zich het centrum met verschillende winkels, parken en een groene omgeving.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: