Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Kellogplaats

Woonlocatie Kellogplaats

Woonlocatie Kellogplaats ligt in de Rotterdamse wijk Ommoord. Dit is de grootste wijk van de Alexanderpolder. De wijk bestaat nu ongeveer vijftig jaar en kenmerkt zich door veel hoogbouw, laagbouw en vooral veel groen. De wijk kent twee winkelcentra, deze zijn op loopafstand van de woonlocatie. De metro is ook dichtbij. De woonlocatie bevindt zich in een groot woongebouw. Je hebt je eigen ruime appartement. Woonbegeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

Hoe woon je?

Op deze woonlocatie wonen 25 bewoners. De woningen bevinden zich op de eerste, tweede en derde etage van het woongebouw waar voornamelijk 55+ bewoners wonen. De woningen zijn gelijkvloers en zijn bereikbaar met de lift. De appartementen hebben een vrijwel gelijke en praktische indeling. Ze zijn bereikbaar via een centrale entree. Je hebt een eigen voordeur en een eigen badkamer met douche, toilet en wasmachine, een ruime slaapkamer, een ruime woonkamer, een berging en een keuken. Tevens heeft iedere woning een balkon met zonwering.
Een centrale rol in de woonlocatie heeft de gezamenlijke huiskamer. Hier eten we elke dag, kijken we samen televisie, vieren we feestjes. De computer voor de bewoners staat hier ook. De keuken grenst aan deze ruimte en wordt gebruikt om dagelijks ontbijt, lunch en avondeten te maken.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Eigen badkamer
  • Eigen voordeur
  • Eigen keuken
  • Gezamenlijke ruimte
  • OV in de buurt
  • Park in de buurt
  • Winkels in de buurt

Waar werken wij samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.
De wijk en het gebouw bieden veel mogelijkheden en je bent geen patiënt, maar een bewoner. Dit past binnen onze visie op herstel. Binnen de wijk en het woongebouw tel je volledig mee. Wij stimuleren dit van harte.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres van woonlocatie is Kelloggplaats 458 en ligt in de Rotterdamse wijk Ommoord. Dit is de grootste wijk van de Alexanderpolder. De wijk bestaat nu ongeveer vijftig jaar en kenmerkt zich door veel hoogbouw, laagbouw en vooral veel groen. De wijk kent twee winkelcentra, deze zijn op loopafstand van de woonlocatie. De metro is ook dichtbij.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 – 357 24 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: