Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Mezenhof

Woonlocatie Mezenhof

Woonlocatie Mezenhof is in woongebouw De nieuwe Nachtegaal in Rotterdam, in de wijk Charlois. In de omgeving zijn verschillende winkelcentra zoals Zuidplein, Plein 1953 en Wolphaertsbocht. De Mezenhof kent twee verschillende woonvormen. Een woonvorm voor volwassenen tussen 30 en 65 jaar met 16-uurs begeleiding. En een woonvorm voor 40 jaar en ouder, met 24-uursbegeleiding.

De locatie

Op de tweede verdieping van woongebouw De nieuwe Nachtegaal wonen 48 bewoners met 24-uurs begeleiding. Op de eerste, derde en vierde verdieping van het gebouw wonen 22 bewoners met 16-uurs begeleiding.

Het woongebouw heeft twee liften en is rolstoelvriendelijk. Je hebt je eigen appartement met een woon/slaap gedeelte. In het kleine keukenblokje kan je een simpele maaltijd bereiden. Je hebt ook een eigen douche en toilet. Gezamenlijk avondeten zorgt voor contact met medebewoners en woonbegeleiding. De koffiemomenten bieden gezelligheid. De woonbegeleiding is de hele dag aanwezig in het pand.

Voorzieningen

  • 16-uurs begeleiding & 24-uurs begeleiding
  • Eigen badkamer
  • Eigen voordeur
  • Eigen keuken
  • Gezamenlijke ruimte
  • OV in de buurt
  • Internet
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider. Samen koffiedrinken met andere bewoners is mogelijk in de gezamenlijke woonkamer van 9.30 uur tot 14.30 uur en om 19.00 uur.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Woonlocatie Mezenhof de Nieuwe Nachtegaal is gevestigd in Charlois. Het adres is Mezenhof 1 in Rotterdam. Charlois is een gezellige woonwijk met veel groen. Zuidplein is op 15 minuten lopen, in de buurt zijn veel winkels. Het openbaar vervoer is op 5 minuten loopafstand. De woonlocatie is bereikbaar per tram 2 en bus 70 vanaf het Zuidplein.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

De kamers zijn volledig ingericht. Binnen de woonlocatie zijn huisdieren niet toegestaan.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.