Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Herman Costerstraat

Woonlocatie Herman Costerstraat

Woonlocatie Herman Costerstraat is beschermd wonen voor ouderen vanaf 55 jaar. De woonlocatie ligt in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Een gezellige buurt waar elke woensdag en zaterdag markt is. Het openbaar vervoer is vlakbij en de locatie is goed te bereiken.

Hoe ziet de woning er uit?

In woonlocatie Herman Costerstraat wonen 23 bewoners. Ieder appartement (met eigen voordeur) heeft een eigen badkamer en een kleine keuken. Voor wie niet kan koken, is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten.

Voorzieningen

  • Wifi
  • winkels in de buurt
  • gezamenlijke ruimte
  • ov in de buurt
  • 24 uursbegeleiding
  • eigen brievenbus
  • eigen voordeur
  • eigen badkamer
  • eigen kleine keuken

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Een keer per week kook je. Je haalt dan de boodschappen en kookt voor de bewoners die dit niet zelf kunnen. Daarnaast heb je een keer per week corvee, dit kunnen verschillende taken zijn.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres van de woonlocatie is Herman Kosterstraat 7a in deelgemeente Feyenoord, in de Afrikaanderwijk. Er zijn allerlei winkels, eettentjes en twee keer per week is er markt. Aan de overkant van de wijk ligt Katendrecht met De SS Rotterdam en Hotel New York. Het is een volksbuurt met veel gezelligheid.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: