Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Heemraadsingel Volwassenen

Woonlocatie Heemraadsingel Volwassenen

Woonlocatie Heemraadssingel ligt in het Westen van Rotterdam op loopafstand van Diergaarde Blijdorp. Met veel leuke parken, winkelstraten, openbaar vervoer en een ontmoetingscentrum in de buurt is woonlocatie Heemraadssingel een fijne plek om te wonen. Je hebt je eigen appartement. De wooncoaches zijn van 8.00 uur tot 22.00 uur aanwezig. Na die tijd is een slaapwacht in hetzelfde pand aanwezig.

Hoe woon je?

Bij Heemraadssingel volwassenen wonen in totaal 23 mensen ouder dan 30 jaar. De locatie bestaat uit drie panden naast elkaar, die met elkaar verbonden zijn. In elk pand zijn tussen de zes en negen appartementen verdeeld over drie verdiepingen met de trap te bereiken zijn. Je hebt je eigen appartement, met je eigen voordeur, keuken en badkamer. Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken? Dan vind je de andere bewoners en de wooncoaches in de ontmoetingsruimte, beneden in de kelder. Hier wordt ook elke avond een verse maaltijd bereid en gezamenlijk gegeten. Beneden in de kelder vind je ook de deur naar de tuin en het kantoor van de wooncoaches.

Voorzieningen:

  • 24-uurs begeleiding
  • Eigen badkamer
  • Eigen voordeur
  • Eigen keuken
  • Gezamenlijke ruimte
  • OV in de buurt
  • Park in de buurt
  • Wifi
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider. Samen koffie drinken, kletsen of een spelletje spelen met andere bewoners of wooncoaches kan in de ontmoetingsruimte. Deze is elke dag van 09:00 uur tot 22.00 uur open.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Heemraadssingel 113, 115, 117 in Rotterdam. Dit is Rotterdam-West, tussen het centrum en Delfshaven in. Een gezellige wijk met veel pleinen, parken, singels en leuke winkelstraatjes. Activering- en ontmoetingscentrum PostWest en Buuf&Co zijn dichtbij, daar kun je deelnemen aan verschillende activiteiten en ben je altijd welkom voor kop koffie. In de buurt zijn veel winkels, bijvoorbeeld op de 1e Middellandstraat of bij het Mathenesserplein. Dierentuin Blijdorp ligt op loopafstand van de woonlocatie en ook zijn enkele bus- en tramhaltes vlakbij. Als je van lopen houdt, ben je in 15 á 20 minuten lopen bij Rotterdam Centraal station.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.