Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Heemraadsingel Jongvolwassenen

Woonlocatie Heemraadsingel Jongvolwassenen

De woonlocatie Heemraadsingel jongvolwassenen ligt in Rotterdam-West, met veel winkels, een park en openbaar vervoer dichtbij. Hier bieden wij gespecialiseerde huisvesting voor jongeren tussen 18 jaar en 30 jaar die een woonplek nodig hebben. Er is 24-uur per dag begeleiding aanwezig.

Hoe ziet de woning eruit?

Het pand aan de Heemraadssingel bestaat uit drie herenhuizen. Er zijn zestien eenkamerappartementen. Deze zijn gemeubileerd en voorzien van eigen keuken, toilet en douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer waar gezamenlijk gegeten wordt. Ook is er een gemeenschappelijke binnentuin met fietsenstalling.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Eigen badkamer
  • Eigen voordeur
  • Eigen keuken
  • Gezamenlijke ruimte
  • OV in de buurt
  • Park in de buurt
  • Wifi
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Het doel is om is om door te stromen naar een 16-uurs begeleidingsvoorziening of zelfstandig wonen.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk of school. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Ook draag je je steentje bij aan de gang van zaken op de woonlocatie, zoals koken en corvee.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is aan de Heemraadssingel in Rotterdam. Dit is in Rotterdam West, een drukke wijk met de Nieuwe Binnenweg dichtbij, genoeg leuks om te doen dus. Er zijn meerdere tramhaltes vlakbij.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: