Paginakop locaties generiek

Woonlocatie De Wende

Woonlocatie De Wende

Woonlocatie wonen met zorg in woongebouw De Wende ligt in de Rotterdamse wijk Alexander. Op loopafstand ligt het winkelcentrum Alexandrium en naast de locatie is supermarkt de Coop. Ook het openbaar vervoer ligt op loopafstand. Op de begane grond van het woongebouw is een kapsalon. Er worden leuke activiteiten door vrijwilligers georganiseerd. De woonbegeleiding is van 7.30 uur tot 23.00 uur aanwezig. Van 22.45 uur tot 7.30 uur is een nachtdienst aanwezig.

Hoe ziet je woning eruit?

Bij wonen met zorg wonen 15 bewoners. De woningen zijn allemaal gerenoveerd en rolstoeltoegankelijk. De woningen zijn niet allemaal even groot. Je hebt een woonkamer met kleine keuken en een aangepaste douche. Er is een lift in het gebouw aanwezig. Op de begane grond vind je een ruimte waar je gezellig bij elkaar kan komen voor activiteiten of een praatje. In het gebouw zitten ook het Centrum voor Dienstverlening (CVD) en Humanitas.

Voorzieningen

  • Eigen badkamer
  • Eigen voordeur
  • Gezamenlijke ruimte
  • Ov in de buurt
  • Park in de buurt
  • Wifi
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

We werken samen aan de dingen die jij nog zelfstandig kan of wilt bereiken. Wij ondersteunen je bij de financiën, het huishouden, administratie, sociale contacten en ook bij zelfzorg. Wij kijken samen naar een leuke activiteit binnen deze locatie of een leuke dagbesteding in de buurt.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Overdag worden veel activiteiten georganiseerd. Twee keer in de week is de crea club. Ook zijn er gezamenlijke koffiemomenten om met elkaar een gesprek te voeren, elke dag van 10.00 uur tot 11.00 uur en van 19.00 uur tot 20.00 uur. Verder heb je elke dag vrije tijd. Je kan bijvoorbeeld boodschappen doen, sporten of schoonmaken. Ook hier kan begeleiding ondersteuning bieden. In de toekomst wordt er in de ontmoetingsruimte op de begane grond een maaltijd aangeboden.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Vaasahof 75 in Rotterdam. Dit is in de wijk Alexander, een gezellige wijk waar op loopafstand veel winkels aanwezig zijn, zoals het Alexandrium en de Coop. Binnen worden veel activiteiten geboden, maar ook in de wijk worden veel activiteiten aan geboden. Het openbaar vervoer is om de hoek. Op loopafstand is een mooi groot park met voldoende bankjes om even uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving en de natuur.

Wat is er verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Er zijn gemeubileerde woningen, maar je mag natuurlijk ook zelf kleine meubels meenemen. Op de gang is een gezamenlijke wasruimte. Maaltijden worden dagelijks aangeboden door Totaal Vers.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.