Paginakop locaties generiek

Woonlocatie De Idahoeve

Woonlocatie De Idahoeve

Woonlocatie de Idahoeve staat op het eiland Tiengemeten in de Hoeksche Waard (ongeveer 30 minuten rijden vanaf Rotterdam). Het ligt midden in de natuur. Het eiland wordt beheerd door Natuurmonumenten. Het eiland bereik je met de pont. De woonlocatie is een grote boerderij die plaats biedt aan 27 bewoners. Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig met een wakkere nachtdienst. De Idahoeve heeft eigen dagbesteding op het eiland en op het vasteland. Wij bieden ook dagbesteding aan cliënten die niet op de Idahoeve wonen.

Hoe ziet de woning er uit?

De Idahoeve is een grote, omgebouwde boerderij met 27 éénkamerappartementen met eigen badkamer en klein keukenblokje. In sommige appartementen is er een kookgelegenheid. De boerderij heeft twee verdiepingen. Er is een lift aanwezig. In de gemeenschappelijke ruimte is een gezamenlijke grote keuken en een huiskamer waar op vaste tijden met elkaar wordt gegeten en koffie wordt gedronken.

Voorzieningen

  • 24uurs begeleiding
  • Eigen badkamer
  • Gemeubileerde kamer.
  • Gezamenlijke ruimte
  • Natuur in de omgeving
  • Wifi
  • Verschillende vormen van dagbesteding bij de locatie, op het eiland en in de omgeving.
  • Pontpas voor gratis pontovertochten.
  • Rokersruimte buiten het gebouw

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Het doel is uiteindelijk om door te laten stromen naar een zelfstandigere woonvorm of zelfstandig wonen met bijvoorbeeld ambulante begeleiding, wat ook vanuit de Idahoeve wordt aangeboden. Dit doel kunnen we met elkaar bereiken door gesprekken, structuur en ondersteuning waar nodig.

We vinden het belangrijk om je familie en naasten te betrekken bij je herstelproces. Zo wordt twee keer per jaar een familiedag georganiseerd en zullen we, in overleg met jou, je contactpersoon op de hoogte houden van je ontwikkelingen.

Wat doe je verder?

Bij de Idahoeve zijn verschillende projecten in het kader van dagbesteding. Er wordt verwacht dat je hier naar vermogen aan deelneemt. Samen met jou wordt gekeken wat het beste bij je past. In eerste instantie werk je mee in werkprojecten die op de Idahoeve geboden worden. Dit is heel divers: houtbewerking, landbouw, tuinwerkzaamheden, kookproject, bakgroep, schoonmaak en atelier zijn daar een aantal voorbeelden van. Als het goed gaat in de werkprojecten op de Idahoeve, kan er een vervolgstap worden gemaakt naar (vrijwilligers)werk. Dan bieden we ook ondersteuning. Voor het vrijwilligerswerk zijn er contacten met verschillende lokale partijen. Een dag in de week is ingepland als schoonmaakdag. Dan is het de bedoeling dat elke bewoner zijn eigen appartement schoonmaakt al dan niet met ondersteuning van de begeleiding. Elke week heb je een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Elke middag vanaf 15.00 uur heb je vrije tijd. Die kun je gebruiken om te ontspannen, boodschappen te doen of activiteiten te ondernemen in de gemeenschappelijke ruimte zoals tafeltennis, tafelvoetbal en poolen. De maaltijden worden met samen bereid en gegeten tenzij er andere afspraken over gemaakt zijn.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres van de woonlocatie de Idahoeve is Tiengemeten 7, 3284 BE, Zuid-Beijerland. De Idahoeve ligt op het prachtige natuureiland Tiengemeten. Het eiland is bereikbaar met de pont. Als je op de Idahoeve komt wonen, krijg je een pasje waarmee je gratis met de pont kan. Daarnaast zijn er op de locatie fietsen beschikbaar die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld boodschappen te doen in het nabijgelegen Zuid-Beijerland. Op het eiland zelf zijn er geen voorzieningen zoals winkels. Woonlocatie de Idahoeve ligt ongeveer een half uur rijden vanaf Rotterdam.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

De Idahoeve wil een veilige plek zijn voor mensen die willen werken aan hun herstel. Vanuit onze visie past bij dat werken aan herstel geen alcohol en drugs. Je dient minimaal 6 maanden clean te zijn voordat je op de Idahoeve kunt komen wonen.

De appartementen op de Idahoeve zijn volledig gemeubileerd en gestoffeerd. Wil je zelf ook nog meubels meenemen, dan kan dit alleen in overleg omdat we met elkaar willen zorgen voor een (brand)veilige omgeving.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: