Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Albrandswaard

Woonlocatie Albrandswaard

De beschermd woongroep Albrandswaard ligt in een groene omgeving in Poortugaal op het Antes-terrein. De woonlocatie bestaat uit vier woningen met ieder een eigen ingang met gezamenlijke woonkamer en keuken. Je hebt een eigen kamer en woont met 6 bewoners in een woning. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig.

Hoe woon je?

Op de woonlocatie wonen 24 bewoners. Per huis deel je de woonkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. Je bent samen verantwoordelijk voor de hygiëne. Iedere woning beschikt over een tuin. Je kunt gebruik maken van de computer die toegang heeft tot internet.

Woonlocatie Albrandswaard is er voor voormalig dak- en thuislozen die door langdurig gebruik van verslavende middelen in combinatie met lichamelijke en psychiatrische problematiek moeilijk of helemaal niet zelfstandig kunnen wonen. Deze kwetsbare groep is gebaat bij rust, regelmaat en orde.

Op deze woonlocatie is het gebruik van harddrugs niet is toegestaan. Softdrugs wordt toegestaan, als hier over afspraken zijn gemaakt en zijn vastgelegd in het herstelplan.

Voorzieningen

  • Gezamenlijke ruimte
  • Openbaar vervoer in de buurt
  • Park in de buurt
  • Winkels in de buurt
  • Gebruik van gratis Wifi
  • 24 uurs begeleiding

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Albrandswaardsedijk 132-138 in Poortugaal. Het is een rustige groene wijk met winkels op fietsafstand. De bus stopt voor de deur en om bij de metro te komen, stopt er een bus om de hoek van de locatie. Op het terrein van Antes is een restaurant waar iedereen gebruik van kan maken.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: