Componence Asset List

Vacature Vrijwilliger activiteiten Poortugaal

Kom jij cliënten bijstaan tijdens activiteiten op een afdeling in Poortugaal? 

Dit ga je doen

Kliniek A De LooDDs is een dubbele diagnose afdeling op de locatie ‘Hof van Poortugaal’ en is onderdeel van Antes. Dubbele diagnose houdt in dat er sprake is van psychiatrische en verslavingsproblematiek. Er zijn 2 afdelingen waar cliënten verblijven met elk 2 huiskamers. De leeftijd varieert van 18 tot 70 jaar. De zorgzwaarte is divers, van intensief bij opname, tot soms de gehele opname. Tijdens een opname stoppen de cliënten met het gebruik van middelen en werken zij aan een toekomst zonder gebruik. De visie is: achter elke verslaving een gezicht. Daarnaast staat de cliënt centraal, waarbij het behoud van eigen regie belangrijk is door overnemen waar het nodig is, teruggeven waar het kan.

De afdeling is op zoek naar een vrijwilliger die het leuke team kan ondersteunen. Je zal in contact zijn met de cliënten. Tijdens je aanwezigheid houd je je bezig met verschillende activiteiten, zoals het begeleiden van de cliënten van en naar de sport, boodschappen met de cliënten uitruimen, wandelingen maken, spelletjes doen met cliënten en hapjes maken. In overleg met de begeleiding stem je de werkzaamheden af.
 

Dit ben jij

Je hebt affiniteit met de doelgroep en de geestelijke gezondheidszorg. Je vindt het leuk om samen met anderen bezig te zijn en onderneemt graag activiteiten. Daarnaast ben je sociaal, geduldig maar je weet ook je grenzen aan te geven. Je werkt zelfstandig, maar staat open voor feedback van de begeleiding. Je houdt van een gezellig praatje en beheerst de Nederlandse taal. Je bent een of meerdere dagdelen in de week beschikbaar. Dagen en tijden zijn in overleg, met een maximum van 4 uur per dag en 20 uur per week. Ook avonden en weekenden zijn gewenst.
 

Wij bieden

> Leerzaam en betekenisvol vrijwilligerswerk;
> Ondersteuning van zowel de coördinator als van de vrijwilligerscontactpersoon van de afdeling;
> Ongevallen en WA verzekering tijdens aanwezigheidsuren;
> Reiskostenvergoeding;
> Vrijwilligers ontvangen dezelfde jaarlijkse attenties die betaalde medewerkers ook krijgen.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving en onderdeel van Parnassia Groep. Antes richt zich als ggz-instelling op het herstel van volwassenen en ouderen met (ernstige) psychiatrische problemen en heeft diverse behandellocaties. Via de afdeling Vrijwilligerswerk Antes worden vrijwilligers ingezet binnen de organisatie in regio Rijnmond.
 

Interesse?

Interesse? Reageer direct onderaan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rochelle de Gouveia, coördinator vrijwilligerswerk, via telefoonnummer 06-23114016 of e-mail rochelle.degouveia@anteszorg.nl.