Componence Asset List

Vacature Vrijwilliger chauffeur Dordrecht

Breng jij onze deelnemers van a naar b in Dordrecht? 

Dit ga je doen

Het werk en activiteitencentrum (WAC) Bouplaats van Reakt in Dordrecht is een levendige plek waar deelnemers langskomen om op verschillende manieren te werken aan hun toekomst. Deelnemers zijn volwassenen tussen de 30 en 50 jaar. Samen met de aanwezige begeleiding wordt er gekeken op welk vlak een deelnemer zich verder wil ontwikkelen ten behoeve van een gezonder leven.

WAC Bouplaats zoekt een of meerdere vrijwillige chauffeurs die maximaal 8 deelnemers van een woonvoorziening in Dordrecht naar het WAC willen brengen (en terug) op vaste tijden. Hiervoor is een busje van de locatie beschikbaar. Eigen vervoer of reizen met het openbaar vervoer kan voor veel deelnemers een drempel zijn om naar de locatie te komen. Vandaar dat er een busje van de locatie wordt ingezet. In overleg met de begeleiding stem je de voorbereidingen en werkzaamheden af. De tijden zijn 08:00 – 08:30 uur, 12:30 – 13:00 uur en 15:00-15:30 uur (doordeweeks).
 

Dit ben jij

Je hebt affiniteit met de doelgroep en de geestelijke gezondheidszorg en bekend met psychiatrie. Je hebt een rijbewijs B (BE is een pré). Je hebt een rustige en verantwoordelijke rijstijl en wil graag je bijdrage leveren door het voor deelnemers mogelijk te maken mee te doen aan activiteiten op de locatie. Je bent sociaal, maar weet ook je grenzen aan te geven en beheerst de Nederlandse taal. Je bent bij voorkeur meerdere momenten in de week beschikbaar en staat er eventueel voor open om ook op oproep beschikbaar te zijn. Hier worden natuurlijk duidelijke afspraken over gemaakt.
 

Wij bieden

> Leerzaam en betekenisvol vrijwilligerswerk;
> Ondersteuning van zowel de coördinator als van de vrijwilligerscontactpersoon van de afdeling;
> Ongevallen en WA verzekering tijdens aanwezigheidsuren;
> Reiskostenvergoeding;
> Vrijwilligers ontvangen dezelfde jaarlijkse attenties die betaalde medewerkers ook krijgen.
 

Werken bij Parnassia Groep

Reakt helpt mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond bij het vinden van werk, het vergroten van het sociale netwerk of gezonder leven. Vaak krijgt iemand, naast begeleiding van Reakt, ook behandeling bij een andere zorgorganisatie. Reakt is net als zorgbedrijf Antes onderdeel van Parnassia Groep en heeft meerdere locaties. Via de afdeling Vrijwilligerswerk Antes worden vrijwilligers ingezet binnen de organisatie in de regio.
 

Interesse?

Interesse? Reageer direct onderaan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rochelle de Gouveia, coördinator vrijwilligerswerk, via telefoonnummer 06-23114016 of e-mail rochelle.degouveia@anteszorg.nl.