Componence Asset List

Vacature Woonbegeleider Rotterdam

Antes zoekt voor Begeleid Wonen Putsebocht en Spiekmanstraat een woonbegeleider.

Dit ga je doen

Ben jij die woonbegeleider die het als een uitdaging ziet om onze cliënten op meerdere gebieden te ondersteunen? 

Samen met een persoonlijk begeleider breng je voor de bewoners in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. Ons focus is de mogelijkheden goed te benutten en er een succes van maken. In ons praktijk komen voornamelijk de volgende zaken aan bod: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen en versterken. Jouw werkzaamheden bestaan verder uit:
  • Ondersteunen en begeleiden van bewoners naar zelfstandigheid aan de hand van hun hulpvraag
  • Samen met een persoonlijk begeleider breng je voor de bewoners in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven
  • De begeleiding van cliënten op individueel en/of groepsniveau
De werktijden zijn onregelmatig. De vroege dienst is van 08:30 uur tot 16:30 uur, de tussendienst is van 10:00 uur tot 18:00 uur, de avonddienst is van 14:30 uur tot 22:35 uur en de achterwacht is van 22:30 uur tot 08:30 uur ( Dit is een dienst waarbij je telefonisch bereikbaar bent). 
 

Dit ben jij

  • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO niveau
  • Ervaring en kennis van begeleiding binnen de ggz
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO ggz. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie van Begeleider 3 voor 32-36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
Een beschermde woonvorm (BW) is een woonvorm, waar bewoners zelfstandig met (intensieve) begeleiding wonen, waar sprake is van psychiatrische problematiek, soms gecombineerd met een verslaving. Antes heeft verschillende woonvormen liggend in de omgeving Rijnmond, denk hierbij aan gemengd wonen of juist specifiek gericht op mannen, vrouwen, ouderen, (jong)volwassen, LVB, alcoholverslaving of een woonvorm waar de cliënten bijna klaar zijn om zelfstandig te gaan wonen.

Woonlocatie Putsebocht ligt in Afrikaanderwijk in Rotterdam. De Afrikaanderwijk is een gezellige, dynamische woonwijk. Winkelcentrum Zuidplein is 15 minuten lopen. In de buurt zijn veel winkels.

In de woonlocatie Putsebocht wonen 12 bewoners. Je hebt je eigen appartement met een woon/slaap gedeelte. In het kleine keukenblokje kan je een simpele maaltijd bereiden. Je hebt ook een eigen douche en toilet. Gezamenlijk avondeten zorgt voor contact met medebewoners en woonbegeleiding. De koffiemomenten bieden gezelligheid. De woonbegeleiding is van 8.30 uur tot 22.30 uur aanwezig. ’s-Nachts is telefonische achterwacht.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze clënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Robby Tedja, hoofd WMO, via 06-13607826.