Componence Asset List

Vacature Vrijwilliger Bakkie Herstel - Bureau Herstel Poortugaal

Maak jij onze bezoekers blij met een 'bakkie'?

Dit ga je doen

Bureau Herstel is onderdeel van Antes en bevindt zich in gebouw O op de locatie ‘Hof van Poortugaal'. Het is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en waar je je als bezoeker op eigen tempo kunt ontwikkelen op allerlei vlakken. Groepsgericht, maar ook individueel is er op maat aandacht voor herstel. Bezoekers zijn meestal cliënten die in behandeling zijn op een van de klinische afdelingen op het terrein in Poortugaal. Daarnaast zijn familie en naasten, maar ook personeel en omwonenden, meer dan welkom!

Elke ochtend tussen 10:00 en 11:00 uur kunnen bezoekers terecht bij Bakkie Herstel, georganiseerd door Bureau Herstel. Om bezoekers warm te verwelkomen zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekers koffie en thee aan te bieden bij binnenkomst en een laagdrempelig gesprek te voeren. Vooraf en nadien help je mee met de voorbereiding en het afruimen. Eventueel begeleid je bezoekers van en naar afdelingen op het terrein. Tijden kunnen in de toekomst in overleg worden aangepast.

De doelgroep is divers en er kan sprake zijn van wisselend gedrag van bezoekers. Ondanks de mogelijke psychiatrische/psychische kwetsbaarheid wordt ingezet op het creëren van een huiselijke en laagdrempelige sfeer. Ervaringsdeskundigen geven samen met vrijwilligers en de bezoekers dagelijkse invulling op de geopende tijden. Je staat er als vrijwilliger nooit alleen voor!
 

Dit ben jij

Je hebt affiniteit met de doelgroep en de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast ben je gastvrij, maar staat stevig in je schoenen. Je houdt van een gezellig praatje en beheerst de Nederlandse taal. Je kunt samenwerken met andere vrijwilligers en professionals, waaronder ervaringswerkers. Verder sta je open voor het ontvangen (en geven) van feedback. Je bent alert en representatief. Je bent een of meerdere ochtenden beschikbaar.
 

Wij bieden

> Leerzaam en betekenisvol vrijwilligerswerk;
> Ondersteuning van zowel de coördinator als van de vrijwilligerscontactpersoon van de afdeling;
> Ongevallen en WA verzekering tijdens aanwezigheidsuren;
> Reiskostenvergoeding;
> Vrijwilligers ontvangen dezelfde jaarlijkse attenties die betaalde medewerkers ook krijgen.
​​​​​

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving en onderdeel van de Parnassia Groep. Antes richt zich als ggz-instelling op het herstel van volwassenen en ouderen met (ernstige) psychiatrische problemen en heeft diverse behandellocaties. 
 

Interesse?

Interesse? Reageer direct onderaan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rochelle de Gouveia, coördinator vrijwilligerswerk, via telefoonnummer 06-231140 16 of e-mail rochelle.degouveia@anteszorg.nl.