Componence Asset List

Vacature Woonbegeleider Forensisch extramuraal Rotterdam

Antes zoekt voor het team Forensisch extramuraal  Rotterdam een woonbegeleider voor 32 tot 36 uur per week.

Dit ga je doen

Ben jij die ‘we doen dit samen’ woon-begeleider die wij zoeken, de persoon die het als een uitdaging ziet om onze cliënten met complexe problemen op meerdere gebieden te ondersteunen en zoveel mogelijk mee te laten doen met de maatschappij? Lees dan verder.

Als forensisch ambulant begeleider ondersteun je de cliënten bij hun maatschappelijk herstel. Dat betekent dat je ze ondersteuning biedt op het gebied van financiën, sociaal en persoonlijk functioneren, zelfzorg en gezondheid en het vinden van een zinvolle dag besteding om o.a. recidive te voorkomen. Je werkzaamheden zijn:
  • Vanuit de afgegeven plaatsingsbrief/beschikking  plan jij samen met het team de te leveren zorg
  • Je maakt de zorg inzichtelijk & voorspelbaar d.m.v. een herstelplan en legt de voortgang vast in de rapportage
  • Je focus ligt op het behalen van de gestelde doelen mét de cliënt
  • Je krijgt een eigen caseload en werkt in een team met andere ambulant begeleiders. Doorgroeien binnen Antes is zeker mogelijk vanuit deze functie

Dit ben jij

Je kunt goed aansluiten bij de leefwereld van de cliënten en het lukt je om op die manier doelen te realiseren. Je houdt van aanpakken en ziet creatieve oplossingen. Je bent sociaal vaardig, hebt tact en kunt goed luisteren. Cliëntvriendelijkheid, professionaliteit en plezier hebben in je werk vind je belangrijk, net als wij!. Verder vragen we:
  • Een afgeronde agogisch MBO 4 diploma (bijvoorbeeld SPW)
  • Rijbewijs en Auto ivm regio brede inzet
  • Ervaring en kennis van begeleiding van cliënten met psychiatrische en verslavings- en forensische problematiek
  • Kennis op het gebied van forensisch keten
  • Netwerken en verbinden door goed in contact te staan met ketenpartners en stakeholders
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao ggz. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 28-36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 1.996 en maximaal € 3.101,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
Team Forensisch extramuraal wil mensen die strafbare feiten hebben gepleegd, met een juridische maatregel als gevolg van psychiatrische problemen & verslavingsproblematiek begeleiden om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dit kan alleen als er adequate begeleiding plaatsvindt. Het team stelt samen met de cliënt en in samenwerking met de toezichthouder of behandelaar  een herstelplan op, gericht op de hersteldoelen van de cliënt.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze cliënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Meer informatie kun je contact opnemen met Edo Jansen, Hoofd WMO, via 06-82302812. Voor vragen over de procedure bel je met de afdeling Recruitment, 06 2095 0192.