Componence Asset List

Vacature Vrijwilliger maatje Rotterdam

Word maatje voor iemand in de psychiatrie en/of verslavingszorg

Dit ga je doen

Als maatjesvrijwilliger bij Antes maak jij echt het verschil. Je geeft iemand structuur, zorgt voor minder eenzaamheid, je onderneemt activiteiten buiten de deur en je vergroot het aantal sociale contacten van iemand. Samen bouw je een band op met elkaar. Belangrijk vrijwilligerswerk dus. Jouw enthousiasme, respect, aandacht en luisterend oor zorgen ervoor dat uitgekeken wordt naar jouw komst.
Als je besluit maatje bij ons te worden volgt er een intakegesprek met de consulent van het maatjesproject. Vervolgens kijken we of er een match is tussen jou en één van onze cliënten. Hebben jullie bijvoorbeeld gedeelde interesses? 
Als de match er is gaan jullie elke week samen activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, puzzelen of koffie drinken, afhankelijk van de interesses en wensen van de cliënt en vrijwilliger. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn zo belangrijk. Omdat er geen budget is vanuit Antes voor het maatjestraject moedigen wij koppels aan zoveel mogelijk gratis activiteiten te ondernemen.
Het werk is leerzaam en geeft een unieke inkijk in de psychiatrie. Het doel van het werk is niet het herstel van de cliënt maar jouw gezelschap kan daar wel aan bijdragen.

Hoe vaak?
Bij Antes zet je je als vrijwilliger maximaal 4 uur per dag in. In overleg met de cliënt spreek je af hoe vaak je elkaar ziet, dit kan bijvoorbeeld een keer in de één of twee weken zijn. Het gaat om langdurig contact, zo heb je de kans om een band op te bouwen met de cliënt en kan je bijdragen aan structuur in diens leven. Hoe lang jullie samen zijn bepalen jullie zelf, de ene keer kan dat een uur zijn en de andere keer wat langer.

Waar?
Je zou op alle locaties van Antes in de regio Rijnmond ingezet kunnen worden. We houden rekening met jouw maximale gewenste reistijd.

Dit ben jij

 • Je wilt iets doen voor mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je beheerst de Nederlandse taal
 • Je kunt je eigen grenzen goed aangeven
 • Je wilt vrijwillig je steentje bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen

Wij bieden

 • Leerzaam en betekenisvol vrijwilligerswerk voor doorgaans 1 dagdeel per week of per twee weken
 • Begeleiding vanuit Antes
 • Ongevallen en WA verzekering tijdens aanwezigheidsuren
 • Reiskostenvergoeding
 • Vrijwilligers ontvangen jaarlijks een attentie
 • Waardering voor het werk dat je doet

Werken bij Parnassia Groep

Parnassia groep is een zorginstelling voor geestelijke gezondheidszorg. Parnassia Groep bestaat uit verschillende zorgmerken met ieder een eigen specialisme. Antes is zo’n zorgmerk en is specialist in psychiatrie en verslaving. Antes richt zich als ggz-instelling op het herstel van volwassenen en ouderen met (ernstige) psychiatrische problemen.

Het doel van Antes is mensen met psychische problemen de juiste zorg te bieden, op het juiste moment, zo intensief als mogelijk maar niet langer dan nodig. Wij nemen daarbij het herstel van onze cliënten als uitgangspunt. Samen met de cliënt en diens naastbetrokkenen werken wij aan het hervinden en behouden van de regie over het leven.
Antes wil de ernstige gevolgen van psychische problemen tot een minimum beperken, waardoor onze cliënten weer op eigen kracht verder kunnen, naar eigen wensen sociale relaties kunnen aangaan en kunnen participeren in de samenleving.

Interesse?

Heb je interesse of heb je vragen, neem dan vooral contact op! Je kunt mailen naar de consulent van het maatjesproject Zita Istha via r.istha@anteszorg.nl of door te bellen naar 06 -57425308. Voor extra informatie over het vrijwilligerswerk kun je kijken op https://www.parnassiagroep.nl/vrijwilligers.