Componence Asset List

Vacature Hoofd Behandelzaken Rotterdam

Antes zoekt voor de 3 Vroeg Interventie Psychose teams (VIP) een hoofd behandelzaken.

Dit ga je doen

Heb jij een proactieve houding en neem jij van nature het voortouw in de organisatie en regie van de behandeling? Ben je resultaatgericht en wil je graag gezamenlijk doelen realiseren? Dan ben jij de hoofd behandelzaken die wij zoeken.

Als hoofd (behandelzaken) geef je leiding aan je teams, gericht op de dagelijkse gang van zaken en je levert een bijdrage aan het organiseren van goede cliëntenzorg. Je monitort de performance van het team en individuele teamleden t.a.v. productiviteit en intakes. Indien noodzakelijk stuur je bij. Daarnaast geef je samen met de regiebehandelaren vorm aan de verdere door ontwikkeling en implementatie van de VIP methodiek. Naast deze coördinerende taken, die je voor ongeveer 8 uur per team uitvoert, ben je ook uitvoerend professional met aangepaste caseload, afhankelijk van de eventuele resturen.

Jouw werkzaamheden:
 • Je draagt bij aan de veranderopgave van de divisie Volwassenen Ambulant, samen met het duaal management in de regio en het team
 • Je hebt een coachende en faciliterende rol, waarbij je het team helpt eigen regie te nemen op de inhoud en behandeling van cliënten
 • Voeren van jaar- en beoordelingsgesprekken en uitvoering geven aan het verzuimbeleid, al dan niet samen met de manager bedrijfsvoering
 • Actief sturen op een gezonde bedrijfsvoering d.m.v. caseloadgesprekken omtrent agendavulling, productiviteit en intakes
 • Je organiseert (logistiek) de behandeling efficiënt en effectief en samen met het team bewaak je de behandelplanning en werkbelasting
 • Je wil jezelf verder ontwikkelen op leidinggevend gebied en hebt een lerende houding, hierbij ondersteunen we je door de inzet van een ontwikkelassessment

Dit ben jij

Je bent besluitvaardig en resultaatgericht, kunt richting geven en bent een bruggenbouwer. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend: je kunt coachen, feedback geven en ontvangen. Daarnaast vragen we:
 • Minimaal een relevante afgeronde HBO of WO opleiding en enige jaren ervaring als behandelaar
 • Affiniteit met of ervaring als leidinggevende
 • In bezit van een rijbewijs B
 • Je kunt zelfstandig werken, knelpunten signaleren, maar ook goed samen werken binnen een multidisciplinair team
 • Je houdt je staande in hectische omgeving, je bent pro actief en je kunt makkelijk schakelen als de situatie daarom vraagt
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 24-36 uur per week. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3310,- en maximaal € 4381,- (FWG 55) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Naast het salaris van behandelaar ontvang je een extra managementvergoeding van € 400,- bruto per maand bovenop je salaris.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
De divisie Volwassenen Ambulant van Antes werkt vanaf 2020 met wijkgerichte GGZ teams en expertiseteams waarbij psychiatrische zorg en verslavingszorg zijn geïntegreerd.
In de regio Rotterdam Oost zijn 6 GGZ teams actief en onder deze regio vallen de 3 Vroeg Interventie Psychose teams. Deze teams zijn gevestigd op de Jonker Fransstraat, Wijnhaven en Carnissesingel.
Binnen de VIP teams worden jongeren tussen de 14 en 35 jaar gezien met een eerste psychose. Het doel is herstelgericht te werken en de jongere zo spoedig mogelijk weer te kunnen laten functioneren in de maatschappij. De teams zijn multidisciplinair ingericht en bestaan o.a. uit: psychiater, klinisch psycholoog, psychologen, verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, hersteldeskundige en verpleegkundig specialist i.o.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Sam de Laat, manager bedrijfsvoering, via 06-51636306.