Componence Asset List

Vacature Woonbegeleider Rotterdam

Antes zoekt voor Begeleid Wonen (BW) Persoonshaven in Rotterdam een woonbegeleider.

Dit ga je doen

Ben jij die woonbegeleider die het als een uitdaging ziet om onze cliënten op meerdere gebieden te ondersteunen? Lees dan verder.

BW Persoonshaven bestaat uit één team, met 26 woningen verdeelt over een appartementencomplex. De bewoners wonen hier zelfstandig met 16-uurs begeleiding. De bewoners zijn 55+ en worden ondersteund bij het omgaan met hun belemmeringen door een psychische aandoening. Ze worden begeleid op activiteiten die gericht zijn op het bevorderen en in stand houden van de eigen regie en kracht. Dit vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid van de bewoner en begeleider.

Samen met de bewoners breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven.

Jouw werkzaamheden:
  • Maken van een eigen herstelplan met iedere bewoner, met dat herstelplan ga je aan de slag om vaardigheden te herstellen
  • Bieden van dagbesteding, hulp bij het huishouden en uitbreiden van sociale contacten
  • Administratie ordenen
  • Hulp bij herstellen en versterken van familiebanden 
De werktijden zijn onregelmatig. De vroege dienst is van 07:30 uur tot 16:00 uur, de avonddienst is van 14:30 uur tot 23:00 uur. Er zijn geen nachtdiensten.
 

Dit ben jij

  • Een afgeronde opleiding MMZ niveau 4
  • Je werkt graag in 16-uurs diensten
  • Je hebt uime ervaring in de psychiatrie of in de verslavingzorg
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 32-36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
Woonlocatie Putsebocht ligt in Afrikaanderwijk in Rotterdam. De Afrikaanderwijk is een gezellige, dynamische woonwijk. Winkelcentrum Zuidplein is 15 minuten lopen. In de buurt zijn veel winkels.
In de BW wonen 12 bewoners, met ieder hun eigen appartement met een woon-/slaap gedeelte. In het kleine keukenblokje bestaat de mogelijkheid een simpele maaltijd te bereiden. Ook is er een eigen douche en toilet. Gezamenlijk avondeten zorgt voor contact met medebewoners en woonbegeleiding. De koffiemomenten bieden gezelligheid. De woonbegeleiding is van 8.30 uur tot 22.30 uur aanwezig. ’s-nachts is telefonische achterwacht.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Lara Hagers, hoofd WMO, via 06-22009905.