Componence Asset List

Vacature Begeleider Rotterdam

Antes is op zoek naar begeleiders voor verschillende beschermde woonvormen in de regio Rijnmond.

Dit ga je doen

Ben jij degene die graag samen met onze cliënten het herstelproces aan wilt gaan? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou.

Een beschermde woonvorm (BW) is een woonvorm voor de bewoners zelfstandig met (intensieve) begeleiding wonen, waar sprake is van psychiatrische problematiek, soms gecombineerd een verslaving. Antes heeft verschillende beschermde woonvormen liggend in de omgeving Rijnmond, denk hierbij aan gemengd wonen of juist specifiek gericht op mannen, vrouwen, ouderen, (jong)volwassen, LVB, alcoholverslaving of een woonvorm waar de cliënten bijna klaar zijn om zelfstandig te gaan wonen.

Als begeleider heb je een coachende en begeleidende rol. Je gaat cliënt begeleiden vanuit de herstelgerichte gedachte. Een voorbeeld hiervan is het samen met de bewoners boodschappen doen.

Jouw werkzaamheden bestaan verder uit:
 • Het geven van preventie en bijvoorbeeld voorlichting over veilig middelengebruik, elke beschermde woonvorm heeft zo zijn eigen aandachtsgebieden
 • De betrekken van naasten en familie dat is 1 van de kernwaarden van Antes divisie Wonen
 • Het observeren van de cliënten, signaleren van veranderend gedrag waardoor je tijdig crisissituaties kan herkennen en daarin treed je accuraat op
 • Je verzorgt de inschrijving van de cliënten en formuleert samen met de cliënt zijn/haar/hen herstelplannen, dit doe je op via de SMART methoden en 1x in de 6 maanden evalueer je samen met de cliënt de doelen die gesteld zijn
 • Op een professionele wijze registreer en rapporteer je jouw bevindingen
 • Minimaal 1x in de week een persoonlijk begeleider gesprek met de cliënt(en) waar jij persoonlijk begeleider van bent
 • Iedere medewerker heeft een of meerdere aandachtsgebieden, bijvoorbeeld veiligheid, de kas of familiebeleid

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, MMZ niveau 4 (vereist)
 • Je werkt graag in 24- uurs diensten
 • Ervaring met de doelgroep
 • Je kunt grenzen stellen
 • Minimaal 24u inzetbaar
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

 

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 32-36 uur. Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) of bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.

Antes is onderdeel van de Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen, we maken geen onderscheid. Wij vinden het belangrijk om van elkaar te leren en dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kan je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze cliënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Gezina Mulderij, Hoofd WMO, via 06-22916783.

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online ) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.