Componence Asset List

Vacature Verzorgende IG Portugaal

Antes zoekt voor de Kliniek R in Poortugaal een verzorgende IG.

Dit ga je doen

Weet jij cliënten te inspireren en te motiveren en beschik jij over probleemoplossend vermogen? Dan zoeken we jou.

Wij zijn een team enthousiaste, positieve en creatieve collega’s die samen met cliënt en naasten kijken naar wat er nodig is om het herstelproces verder te bevorderen. Dit doen we door middel van de ART (Active Recovery Triad) methodiek. Wij hebben oog voor herstelgericht werken.

Als verzorgende:
  • begeleid je de cliënt samen met zijn naasten, in samenwerking met het multi-disciplinaire team, in het persoonlijk proces van herstel
  • begeleid je de cliënt onder andere in het vormgeven van de dagstructuur, zijn herstel met betrekking tot ADL, HDL, dagbesteding en medicatie inname/verstrekking waarbij het uitgangspunt een gezonde leefstijl is
  • word je persoonlijk begeleider van enkele cliënten waarbij je de cliënt intensief begeleid bij zijn herstel proces op alle vlakken
  • kijk je ook kritisch naar de somatische co-morbiditeit bij de cliënten, voer je controles uit op de vitale functies en volg je acties vanuit de huisarts op
‘Het nemen van tijd’ is bij deze doelgroep van toepassing; Je werkt in kleine stappen toe naar de individuele wens van de cliënt en zijn naasten. 
 

Dit ben jij

Je hebt een diploma VIG (of aanverwante opleiding zoals MDGO-vp) met ervaring binnen de ggz, wij rekenen stage ervaring ook als ervaring. Verder vragen we:
  • Je bent gemotiveerd om met de ART methodiek met onze doelgroep te werken
  • Je hebt ervaring met ADL & HDL taken
  • Je kunt reflecteren op je eigen handelen en doet dit actief
  • Je kunt zelfstandig werken en beslissingen nemen en je bent flexibel inzetbaar voor alle diensten (dag/avond/nacht/weekend)
Als je wel de affiniteit met de ggz hebt, maar niet de werkervaring nodigen we je toch uit om ook te solliciteren!

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 24-36 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
Onze afdelingen bevinden zich in kliniek R op de 1e etage waar we de zorg hebben voor totaal 48 cliënten die verdeeld zijn over 2 teams met ieder 24 cliënten. De cliënten die we begeleiden zijn langdurig in zorg en hebben bij ons op de afdeling allemaal een eigen studio met badkamer en keuken. Beide teams werken nauw met elkaar samen waardoor er een groot gevoel van saamhorigheid is. Elk team heeft zijn eigen expertise en doelgroep. Waar op de afdeling 1BE meer de focus ligt op psychiatrische klachten in combinatie met somatische problematiek in een rustige en veilige omgeving waarbij getracht wordt woonvaardigheden aan te leren is er op afdeling 1CD een deels gesloten karakter die meer gericht is op stabilisatie, wennen aan een nieuwe omgeving middels een duidelijke structuur gericht op doorstroom naar het open deel van de kliniek.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Tessa Enthoven, hoofd verblijf, via 06-23508720.