Componence Asset List

Vacature Gezondheidscoach Rotterdam

Antes zoekt voor Youz Verslavingszorg, het jongerenmerk van Antes, een gezondheidscoach.

Dit ga je doen

De gezondheidscoach is vanuit Youz werkzaam binnen de diverse scholen voor een aantal uren per locatie. Mede hierom moet je zelfstandig kunnen werken, je kunnen profileren, flexibel en enthousiast zijn, kunnen netwerken en aansluiting kunnen vinden bij de medewerkers binnen de school. Zelfstandig werken houdt binnen deze functie in dat jij verantwoordelijk bent voor jouw eigen scholen. De uitvoering en planning ligt volledig bij jou. Het meeste contact heb je dan ook met jouw scholen en de professionals die daar werkzaam zijn. Eén keer per week is er een teammoment en één keer per maand is er een uitgebreide teamvergadering. 

Als gezondheidscoach op ROC’s, Voortgezet Onderwijs, Praktijkonderwijs en/of VSO’s:
  • bied je deskundig advies en consultatie aan zowel docenten, zorgteams en zorgoverleggen als aan leerlingen en hun ouders
  • geef je aan de docententeams en ondersteunde diensten je deskundigheidsbevorderingen die jij initieert en coördineert
  • begeleid en informeer je jongeren met betrekking tot middelengebruik, gokken en gamen
  • geef je, op zowel klassikaal als individueel niveau, geïndiceerde preventie
  • leid je jongeren, waar nodig, toe naar passende specialistische hulp
  • betrek je en ondersteun je ouders
Uiteraard is het in deze functie belangrijk dat jij er voor weet te zorgen dat je zichtbaar en herkenbaar bent binnen de school als de gezondheidscoach op het gebied van middelengebruik.         
 

Dit ben jij

Als preventiemedewerker heb je kennis van middelengebruik, verslaving, jeugd GGZ en gespreksvoering. Daarnaast ben je een echte netwerker, iemand die partijen bij elkaar brengt en naar een resultaat toewerkt. Je bent dus proactief, nieuwsgierig en legt makkelijk contact met diverse mensen en partijen.
Ook voldoe je aan de volgende eisen:
  • In bezit van een afgeronde opleiding HBO Social Work, SPH, MWD of Pedagogiek
  • Minimaal 3 jaar ervaring binnen de GGZ en verslavingszorg, jeugdhulpverlening en met het geven van voorlichting
  • In bezit van een geldig rijbewijs B en eigen vervoer
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 3310,- en maximaal € 4381,- (FWG 55) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur per week.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
Youz Verslavingszorg, het jongerenmerk van Antes, biedt op gestructureerde wijze zoveel mogelijk evidence based diagnostiek en behandeling aan jongeren van 12 tot 24 jaar waarbij sprake is van (gedrags-)problemen bij (een vermoeden op) middelenmisbruik/-afhankelijkheid en eventueel comorbide psychiatrische problematiek.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Dénise Kleinekoort, manager bedrijfsvoering, via 06-30841689.