Componence Asset List

Vacature Begeleider Poortugaal

Antes zoekt voor de BW (beschermde woonvorm) Albrandwaard in Poortugaal een begeleider. 

Dit ga je doen

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder…’ Herken jij je hierin? Ben jij die ‘we doen dit samen’ woon-begeleider die wij zoeken, de persoon die het als een uitdaging ziet om onze cliënten met complexe problemen op meerdere gebieden te ondersteunen en zoveel mogelijk mee te laten doen met de maatschappij? 

Op de locatie Albrandswaard ben je als woonbegeleider betrokken bij de 24 bewoners van de afdeling. Je doet boodschappen met hen, helpt met koken en je ondersteunt bij andere huishoudelijke taken. Daarnaast ben je persoonlijk begeleider van een aantal bewoners, met wie je een herstelplan opstelt en werkt aan bepaalde doelen.

Jouw werkzaamheden:
  • Observeren van de cliënten, signaleren van veranderend gedrag, waardoor je tijdig crisissituaties kan herkennen, en daarin treed je accuraat op
  • Verzorgen van de inschrijving van de cliënten en je formuleert samen met de cliënt zijn/haar/hen herstelplannen, dit doe je via de SMART methoden en 1x in de 6 maanden evalueer je samen met de cliënt de doelen die gesteld zijn
  • Minimaal 1x per week een persoonlijk begeleidergesprek met de cliënt(en) waar jij persoonlijk begeleider van bent
  • De begeleiding van cliënten op individueel en/of groepsniveau
  • Opstellen van een begeleidingsplan per cliënt vanuit de rehabilitatiemethodiek
  • Het creëren van voorwaarden die het leefklimaat bevorderen

Dit ben jij

Je kunt goed aansluiten bij de leefwereld van de cliënten en het lukt je om op die manier doelen te realiseren. Je houdt van aanpakken en ziet creatieve oplossingen. Je bent sociaal vaardig, hebt tact en kunt goed luisteren. Cliëntvriendelijkheid, professionaliteit en plezier hebben in je werk vind je belangrijk. Verder vragen we:
  • Een afgeronde agogische MBO 4 opleiding (bijvoorbeeld SPW, MMZ)
  • Ervaring en kennis van begeleiding van cliënten met psychiatrische, verslavings- en forensische problematiek
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referentie en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 32 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
BW Albrandswaard is onderdeel van de divisie Wonen, Werken en Leren en bestaat uit 24 beschermde woonplekken. BW Albrandswaard bevindt zich aan de rand van het Antesterrein in Poortugaal. Het is een 24-uurs setting waarbij je als woonbegeleider werkt vanuit het ondersteuningsplan dat de gemeente opstelt. Samen met de cliënten werk je aan een herstelplan op het gebied van wonen, werken en recreëren. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de vaardigheden, zodat de cliënt uiteindelijk kan doorstromen naar een meer zelfstandige woonvorm.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Daniëlla Dumoulin, hoofd WMO, via 06-82921967.