Componence Asset List

Vacature Ervaringsdeskundige Poortugaal

Antes zoekt voor de kliniek R afdeling 1BE in Poortugaal een ervaringsdeskundige.

Dit ga je doen

Kom jij als ervaringsdeskundige ons team van hardwerkende collega's met een groot zorghart versterken?

Kliniek R, een grote kliniek met 144 bedden, is gevestigd in een nieuw pand dat in 2020 is opgeleverd. Elke cliënt heeft hier een eigen studio met keukenblok en badkamer.
1BE is een open afdeling met 24 cliënten met langdurige zorg. Doelgroep is langverblijvende cliënten met veelal een psychotische stoornis. 

Jij gaat als ervaringsdeskundige meewerken op de afdeling en:
  • cliënten begeleiden bij de dagelijkse zaken
  • het team (gevraagd en ongevraagd) adviseren over bejegening, attitude en communicatie
  • de zorg van een andere kant bekijken en dit ook aangeven bij collega's 
  • participeren in de werkgroepen met andere ervaringsdeskundigen
De werktijden gaan in overleg (geen nachtdiensten). Je krijgt de mogelijkheid om door te groeien naar HBO ervaringswerk

De kliniek ligt op het terrein van Poortmolen in Poortugaal. De bus stopt op het terrein en er is voldoende parkeergelegenheid.
 

Dit ben jij

  • Een afgeronde opleiding MBO 4 Ervaringsdeskundige of Woonbegeleider met ervaringsdeskundigheid niveau 4
  • Minimaal 2 jaar ervaring als ervaringsdeskundige
  • Competenties: kritisch, communicatief sterk, adviserend en betrouwbaar
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Ervaringswerker 2 voor 24-32 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2181,- en maximaal € 2944,- (FWG 35) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.
Kliniek R afdeling 1BE heeft een gevarieerd multidisciplinair team dat bestaat uit een psychiater, maatschappelijk werk, verpleegkundig specialist, verpleegkundigen, agogen en verzorgenden (13 fte). Kliniek R is een tussenstation voor cliënten die wat langer de tijd nodig hebben om vanuit een kliniek naar een woonvorm uit te stromen. De afdeling werkt vanuit de ART methodiek waarbij we met langdurig opgenomen cliënten (waarbij vaak het herstel is gestagneerd) gaan werken aan hun herstel. ART staat voor Active Recovery Triad, oftewel actief werken aan herstel in de triade. Deze triade bestaat uit de cliënt, zijn naasten en de hulpverlener. Present zijn, bejegening en eigen regie zijn de kernwaarden.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Wil je meer informatie over deze vacature of een dag(deel) meelopen? Neem dan contact op met Tessa Enthoven, hoofd Verblijf, via 06-23508720.