Componence Asset List

Vacature HBO Verpleegkundige Rotterdam

Antes zoekt een HBO verpleegkundige voor het GGZ team Rotterdam Centrum.

Dit ga je doen

Een belangrijk onderdeel van onze visie is dat we zo dicht mogelijk proberen aan te sluiten bij de hulpvraag van onze patiënten, om zo samen met patiënten en hun naasten de best mogelijke interventie in te zetten. Onze specialistische behandelingen richten zich o.a. op klachtgerichte interventies, waarbij de contextuele en de sociaal-maatschappelijke factoren belangrijke aandachtspunten zijn. Hierdoor lukt het ons om sneller een behandeling vorm te geven, die past bij de specifieke hulpvraag van de patiënt. We werken daarbij samen met partners uit het sociale domein. 

De divisie ambulant bestaat uit wijkgerichte GGZ teams, die werken volgens de FACT methodiek, en uit expertiseteams, waarin verschillende culturen en werkwijzen samenkomen. Antes biedt behandeling aan mensen met ernstige psychiatrische problemen, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Deze mensen herstellen het best als zij hun kracht hervinden in hun eigen omgeving en binnen hun eigen netwerk. Daarom organiseren wij onze zorg en behandeling vanuit de wijk. Door deze wijkgerichte aanpak werken we beter samen met andere hulpverleners, die betrokken zijn bij onze patiënten.

In de GGZ teams zijn zorgprofessionals vanuit verschillende disciplines actief. Het aanbod vanuit de GGZ teams bestaat onder andere uit individuele behandelgesprekken, groepsbehandeling, CGT behandeling, traumaverwerking en medicamenteuze behandeling. Onze expertiseteams dragen bij aan de behandeling in de wijkgerichte GGZ teams door mee te behandelen, kennis te delen en specifieke behandelingen en diagnostiek aan te bieden.
 Het GGZ team team is er voor patiënten die te maken hebben met complexe psychiatrische aandoeningen in combinatie met verslavingsproblemen en problemen op meerdere levensgebieden. Het team behandelt en ondersteunt patiënten herstelgericht en zoveel mogelijk in hun huidige omgeving (thuis of in een BW) bij financiële problemen, het vermijden van zorg en het ontbreken van een dagbesteding of een betaalde baan. Het GGZ team werkt volgens de FACT methodiek
 
Als verpleegkundige bij het GGZ team ben je verantwoordelijk voor een eigen caseload en bespreek je dagelijks met je collega's in het multidisciplinaire team de voortgang van de patiënten. De behandeling van de patiënten vindt voornamelijk plaats bij de patiënten thuis of op de polikliniek. Je werkt zelfstandig, geprotocolleerd en hebt een signalerende functie. Je draagt bij aan een complete en professionele dossiervorming. Je bent tevens verantwoordelijk voor de medicatie-uitgifte en de somatische screening van de patiënten.
Verdere werkzaamheden: 
  • Voeren van intakegesprekken en samen met de patiënt behandeldoelen uitzetten
  • Verrichtten van sociaal-psychiatrische diagnostiek bij EPA patiënten
  • Coördineren van de zorg rondom de patiënt
  • Individuele- en/of groepsbehandelingen geven aan EPA patiënten
  • Een bijdrage leveren bij het behandelen van patiënten in crisis
  • Bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons zorgaanbod

Dit ben jij

Je hebt affiniteit en ervaring met onze doelgroep en je bent gewend om in een team aan een gezamenlijk doel te werken. In verband met onze doelgroep zoeken we een zelfstandige en sterke persoonlijkheid. Je herkent jezelf in het volgende profiel:
  • je hebt een afgeronde opleiding HBO Verpleegkunde en bent als zodanig BIG geregistreerd
  • je hebt affiniteit met EPA en ervaring binnen de GGZ
  • je bent in staat om op onverwachte situaties professioneel te handelen
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Behandelaar 1 voor 32-36 uur per week. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 2944,- en maximaal € 3902,- (FWG 50) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Meer weten wat we verpleegkundigen te bieden hebben? Klik dan hier.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Roy Venneman, hoofd behandelzaken GGZ team Rotterdam Centrum, via 06-22903043 of met Ellie van der Wel, manager bedrijfsvoering locatie Wijnhaven, via 06-27034058.