Componence Asset List

Vacature Persoonlijk Begeleider Rotterdam

Antes zoekt persoonlijk begeleiders voor woonlocatie Sommelsdijk in Rotterdam.

Dit ga je doen

Begeleid jij onze bewoners bij het herstel van hun (woon)vaardigheden?

Een beschermde woonvorm (BW) is een woonvorm voor bewoners met psychiatrische problematiek, soms gecombineerd met een verslaving, die met (intensieve) begeleiding zelfstandig wonen. 
BW Sommelsdijk is een dubbele diagnose woonlocatie met 32 bewoners, die ieder een eigen kamer hebben. 

Als begeleider heb je een coachende en begeleidende rol vanuit de herstelgerichte gedachte. Je gaat bijvoorbeeld samen met de bewoners boodschappen doen. Jouw werkzaamheden bestaan verder uit:
 • Je verzorgt de inschrijving van de cliënt en formuleert samen met de cliënt zijn/haar/hen herstelplan vanuit de rehabilitatiemethodiek; dit doe je SMART en 1x per 6 maanden evalueer je samen met de cliënt de gestelde doelen
 • Cliënten begeleiden op individueel- en/of groepsniveau
 • Betrekken van naasten en familie
 • Observeren van de cliënten en signaleren van veranderend gedrag, waardoor je tijdig crisissituaties herkent en actie kunt ondernemen
 • Registreren en rapporteren van jouw bevindingen
 • Minimaal 1x iper week voer je een persoonlijk begeleidergesprek met de cliënt(en) van wie jij de persoonlijk begeleider bent
 • Voorlichting geven, bijvoorbeeld over veilig middelengebruik (elke BW heeft zijn eigen aandachtsgebieden)
 • Iedere medewerker heeft een of meerdere aandachtsgebieden, bijvoorbeeld veiligheid, de kas of familiebeleid
 • Het creëren van voorwaarden die het leefklimaat bevorderen
Je werkt in onregelmatige diensten in een 24-uurs schema. Alle diensten moeten door iedereen gedraaid worden:
- vroege dienst: 07:00 tot 15:30 uur
- tussendienst: 10:00 tot 18:30 uur
- late dienst: 15:00 tot 23:00 uur
- nachtdienst: 23:00 tot 07:00 uur
 

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde opleiding Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen MMZ niveau 4 (vereist)
 • Ruime ervaring in de psychiatrie of verslavingszorg en ervaring met de doelgroep
 • Je kunt grenzen stellen
 • Minimaal 24 uur inzetbaar
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Divisie Wonen vindt Mobiliteit een belangrijk onderwerp. Er vindt een matching plaats, waardoor medewerkers in de juiste teams landen binnen de divisie. Divisie Wonen biedt een veilig, gezond en uitdagend werkklimaat, hierdoor krijgen alle collega’s de ruimte en mogelijkheden om vanuit eigen kracht en regie invloed te hebben op hun inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Tot slot biedt de divisie iedere collega de mogelijkheid om elke drie jaar van werkplek te veranderen en/of extra taken op zich te nemen en hun eigen mobiliteit te vergroten.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 32-36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.
Divisie Wonen is er voor mensen met een psychische- en/of verslavingsproblematiek, al dan niet in combinatie met hulpvragen op andere levensgebieden waarbij het 'nu (nog) niet in staat zijn om volledig zelfstandig te wonen' centraal staat. Divisie Wonen heeft 29 intramurale locaties in de regio Rijnmond. Daarnaast krijgen er gemiddeld 2000 cliënten extramuraal begeleiding aangeboden.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Geralda Koster, hoofd WMO, via 06-23468624, of Robbie Tedja, hoofd WMO, via 06-13607826.