Componence Asset List

Vacature Begeleider Rotterdam

Antes zoekt een begeleider voor het dagactiviteitencentrum (DAC) 's-Gravendijkwal in Rotterdam.

Dit ga je doen

Wil jij werken in de specialistische zorg? Ben je zorgzaam, maatschappelijk betrokken en communicatief sterk? Dan is werken als begeleider op de DAC iets voor jou.

Als begeleider bij DAC ben je verantwoordelijk voor het opvangen van dak- en thuislozen met harddrugs- en/of psychische problematiek. Deze doelgroep is van nature kwetsbaar, waardoor zij extra ondersteuning nodig heeft om een weg te vinden binnen de zorg. Daarbij spelen onze begeleiders een voorname rol.

Je gaat werken in een multidisciplinair team. Je werkzaamheden bestaan uit:
 • Zoveel mogelijk zelfstandig begeleiden van cliënten en cliëntgroepen - vaak met meervoudige psychiatrische problematiek - op de leefgebieden wonen, sociaal-maatschappelijk functioneren en dagbesteding, conform gemaakte afspraken in het trajectplan
 • Onderhouden van contacten rondom de cliënt
 • Observeren, interpreteren en beoordelen van de toestand van de cliëntengroep
 • Signaleren van afwijkingen en crisissituaties
 • Registreren en rapporteren
 • Een bijdrage leveren aan het behandelplan en zorgvernieuwing
 • Contacten leggen met de (specifieke) doelgroep
 • Het verlenen van (elementaire) hulp en het begeleiden naar hulpverleningsinstellingen
 • Begeleiden van de dagbesteding door middel van begeleiding van (groeps-)activiteiten 
 • Assisteren bij individuele en groepsbehandeling en -begeleiding
 • Individuele voorlichting geven over bijvoorbeeld veilig spuiten, veilig vrijen, etc. 

Dit ben jij

In steeds wisselende teamsamenstellingen moet je kunnen omgaan met gedachten, verwachtingen en emoties van mensen, daarbij is een goede balans tussen ondersteuning en respect heel belangrijk. Als begeleider op de DAC heb je een voorbeeldfunctie richting de doelgroep maar ook richting je collega’s en externe partners. 
Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, je bent stressbestendig, integer, communicatief tactvol, sterk en flexibel. Verder vragen wij:
 • Een afgeronde MBO opleiding richting zorg (niveau 4)
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, kennis van nog een vreemde taal is een pre
 • Feeling met kwetsbare doelgroepen
 • Theoretische kennis van verslavingsmiddelen is een pre
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 2 voor 24-32 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 1996,- en maximaal € 2815,- (FWG 35) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groe

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassenen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Jerry Tholel, hoofd WMO, via 06-22349670.