Componence Asset List

Vacature Woonbegeleider Rotterdam

Antes zoekt voor de beschermde woonvorm Mezenhof in Rotterdam een woonbegeleider.

Dit ga je doen

Woonlocatie Mezenhof bevindt zich in woongebouw De nieuwe Nachtegaal in Rotterdam in de wijk Charlois. De Mezenhof heeft een woonvorm voor volwassenen tussen 30 en 65 jaar met 16-uurs begeleiding (1e, 3e en 4e verdieping - 22 bewoners) en een woonvorm voor 40 jaar en ouder met 24-uurs begeleiding (2e verdieping - 48 bewoners).

Je begeleidt cliënten vanuit de herstelgedachte en werkt samen aan de doelen die in het begeleidingsplan zijn vastgelegd. Je kijkt gericht naar wat cliënten nodig hebben en stimuleert, maar begrenst ook als dat nodig is. Je bewaakt de voortgang, signaleert en rapporteert tijdig aan de behandelaar. Je werkt onregelmatig, vanzelfsprekend ook weekenden en nachten. Je komt in een hecht team, we overleggen veel en kunnen altijd op elkaar terugvallen. Diner bereiden we samen voor met de cliënten en we eten met elkaar. Je organiseert met en voor de cliënten regelmatig leuke activiteiten, helpt cliënten zelfstandig leren wonen, met het bijhouden van administratie en het schoonhouden van de kamer. Je stimuleert de cliënten mee te doen met de maatschappij, bijvoorbeeld door het doen van (vrijwilligers)werk of het helpen van buren.

Jouw werkzaamheden bestaan verder uit:
 • Je verzorgt de inschrijving van de cliënten en formuleert samen met de cliënt het herstelplan via de SMART methoden en 1x in de 6 maanden evalueer je samen met de cliënt de doelen
 • De begeleiding van cliënten op individueel en/of groepsniveau
 • Opstellen van een begeleidingsplan per cliënt vanuit de rehabilitatiemethodiek
 • Adequate dossiervoering.
 • Het geven van preventie en bijvoorbeeld voorlichting over veilig middelengebruik; elke beschermde woonvorm heeft zo zijn eigen aandachtsgebieden
 • Betrekken van naasten en familie
 • Observeren van de cliënten, signaleren van veranderend gedrag waardoor je tijdig crisissituaties kan herkennen en op kan treden
 • Minimaal 1x in de week een persoonlijk begeleidergesprek met de cliënt(en) waar jij persoonlijk begeleider van bent
 • Iedere medewerker heeft een of meerdere aandachtsgebieden, bijvoorbeeld veiligheid, de kas of familiebeleid
 • Creëren van voorwaarden die het leefklimaat bevorderen
Werktijden bij 24-uurs begeleiding: vroege dienst van 08:30 tot 17:00 uur, tussendienst van 10:30 tot 18:30 uur en slaapdienst van 15:45 tot 09:15 uur.
Werktijden bij 16-uurs begeleiding: vroege dienst van 08:30  tot 17:00 uur , CD van 09:30 tot 18:00 uur, tussendienst van 11:30 tot 20:00 uur, late dienst van 13:00 tot 21:30 uur en slaapdienst van 15:45 tot 9:30 uur.

Binnen divisie Wonen vinden wij mobiliteit een belangrijk onderwerp, daarom besteden wij hier veel aandacht aan. Er vindt een matching plaats waardoor medewerkers in het juiste team komen. Divisie Wonen biedt een veilig, gezond en uitdagend werkklimaat, hierdoor krijgen alle collega’s de ruimte en mogelijkheden om vanuit eigen kracht en regie invloed te hebben op hun inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Tot slot bieden wij ieder collega de mogelijkheid om elke drie jaar van werkplek te veranderen en/of ze worden uitgedaagd, zodat zij extra taken op zich kunnen nemen en hun eigen mobiliteit kunnen vergroten.
 

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde opleiding Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen of MMZ niveau 4
 • Je hebt ruime ervaring in de psychiatrie of in de verslavingszorg en met de doelgroep
 • Je kunt grenzen stellen
 • Je bent inimaal 24 uur per week beschikbaar 
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 4 voor 32-36 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2121,- en maximaal € 3101,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij Parnassia Groe

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.
Antes Wonen is er voor mensen met een psychiatrische- en verslavingsproblematiek, al dan niet in combinatie met hulpvragen op andere levensgebieden waarbij het 'nu (nog) niet in staat zijn volledig zelfstandig te wonen' centraal staat. De divisie Wonen heeft 29 intramurale locaties in de regio Rijnmond. Daarnaast worden er gemiddeld 2.000 cliënten extramuraal begeleid.
Antes Wonen helpt om de zelfregie, het sociaal- en maatschappelijk herstel en de kwaliteit van leven, inclusief vitaliteit en gezondheid van cliënten te bevorderen. Hierbij staat de cliënt en diens naasten met de ondersteuningsvraag centraal. Antes Wonen werkt herstelgericht en werkt samen met de cliënt toe naar een zo zelfstandig mogelijke woon- en leefsituatie. De ondersteuning bij het wonen wordt geboden aan cliënten met een Wmo-, Wlz- of IFZO-indicatie, allen met een GGZ grondslag.


Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Geralda Koster, hoofd WMO, via 06-23468624. Neem bij twijfel ook contact op, dan kunnen we samen sparren over de mogelijkheden.