Componence Asset List

Vacature Woonbegeleider Dordrecht

Antes zoekt voor team Drechtsteden een woonbegeleider. 

Dit ga je doen

Zie jij het als een uitdaging om onze cliënten met complexe problemen op meerdere gebieden te ondersteunen en zoveel mogelijk mee te laten doen met de maatschappij?

Het team extramurale woonbegeleiding Drechtsteden begeleidt mensen met psychiatrische problemen en verslavingsproblematiek om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dit kan alleen als er adequate begeleiding plaatsvindt. Het team stelt samen met de cliënt en behandelaar een begeleidingsplan op,  gericht op de hersteldoelen van de cliënt.

Als ambulant begeleider ondersteun je de cliënten bij hun maatschappelijk herstel. Dat betekent dat je ze ondersteuning biedt op het gebied van financiën, sociaal en persoonlijk functioneren, zelfzorg en gezondheid en het vinden van een zinvolle dagbesteding. 
 
Vanuit het ondersteuningsplan realiseer jij samen met het team de te leveren zorg. Je maakt de zorg inzichtelijk en voorspelbaar d.m.v. een herstelplan en legt de voortgang vast in de rapportage. Je focus ligt op het behalen van de gestelde doelen met de cliënt. Zo help je de cliënten echt vooruit, vanuit hun eigen omgeving. Je krijgt een eigen caseload en werkt in een team met andere ambulant begeleiders.

Antes biedt de mogelijkheid om vanuit deze functie door te groeien.
 

Dit ben jij

Je kunt goed aansluiten bij de leefwereld van onze cliënten en het lukt je om op die manier doelen te realiseren. Je houdt van aanpakken, ziet creatieve oplossingen en bent sociaal vaardig. Uiteraard beschik je over de nodige dosis tact en kun je goed luisteren. Cliëntvriendelijkheid, professionaliteit en plezier hebben in je werk vind je belangrijk, net als wij. Daarnaast ben je een echte ‘we doen dit samen’ woon-begeleider. Verder vragen wij: 
  • Afgeronde agogische MBO opleiding niveau 4 (bijvoorbeeld SPW)
  • Rijbewijs en auto i.v.m. regiobrede inzet
  • Ervaring en kennis van begeleiding van cliënten met psychiatrische en verslavingsproblematiek
  • Netwerken en verbinden door goed in contact te staan met ketenpartners en stakeholders
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 32-36 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2121,- en maximaal € 3101,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groe

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op  met Edo Jansen, hoofd WMO, via 06-82302812.