Componence Asset List

Vacature Verslavingsarts KNMG Rotterdam

Antes zoekt voor de locatie Pieter de Hoochweg in Rotterdam een Verslavingsarts KNMG.

Dit ga je doen

Wat is jouw waarom als verslavingsarts? Waarom doe je wat je doet?

Een belangrijk onderdeel van onze visie is dat we zo dicht mogelijk proberen aan te sluiten bij de hulpvraag van onze patiënten, om zo samen met patiënten en hun naasten de best mogelijke interventie in te zetten. Onze specialistische behandelingen richten zich o.a. op  klachtgerichte interventies, waarbij de contextuele en de sociaal-maatschappelijke factoren belangrijke aandachtspunten zijn. Hierdoor lukt het ons om sneller een behandeling vorm te geven, die past bij de specifieke hulpvraag van de patiënt. We werken daarbij samen met partners uit het sociale domein. Ons waarom is het bijdragen aan herstel, dat is waar onze collega’s zich dagelijks met hart en ziel voor inzetten. Wij willen de kwaliteit van leven van de patiënten verhogen. Wat is jouw waarom?

Als verslavingsarts bij Antes geef je vorm aan het regiebehandelaarschap. Je voert regiebehandelaargesprekken en geeft inhoudelijk sturing aan collega’s binnen het multidisciplinaire team. Jouw goede sociale vaardigheden zorgen voor een goed contact met zowel patiënten en collega’s als met huisartsen, medisch specialisten en overige professionals. Daarnaast geef je advies en consultatie aan verwijzers en aan interne/externe collega’s en je levert een actieve bijdrage binnen de organisatie aan innovatie en verbetering van de kwaliteit van zorg. 

Jouw werkzaamheden:
  • Voeren van medische intakegesprekken, screeningsgesprekken en, indien nodig, aanvullend diagnostisch onderzoek
  • Onderzoeken en beoordelen van de somatische en psychische gevolgen van middelengebruik, middelenafhankelijkheid en verslavingsgedrag
  • Medische behandelplannen maken als integraal onderdeel van het algemene behandel-/ begeleidingsplan
  • Deelname aan teamvergaderingen, patiëntenbesprekingen en bereikbaarheidsdiensten
  • Modules geven gericht op het vergroten van de kennis m.b.t. verslaving

Dit ben jij

Jij bent parttime of fulltime beschikbaar. Je bent flexibel, past je makkelijk aan in onverwachtse en stressvolle situaties en bedenkt creatieve oplossingen. Wij vragen:
  • Je bent een KNMG geregistreerd verslavingsarts en/of hebt de MIAM (Master In Addiction Medicine) afgerond
  • Je bent in het bezit van een geldige BIG registratie.
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 24-36 uur. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 4858,- en maximaal € 6702,- (FWG 70) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groe

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Moise Kamermans, leidinggevende bedrijfsvoering, via 06-83541123. 
Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.