Componence Asset List

Vacature Woonbegeleider Rotterdam

Antes zoekt voor de beschermde woonvorm Kellogplaats in Rotterdam Ommoord woonbegeleiders.

Dit ga je doen

Een beschermde woonvorm (BW) is een woonvorm, waar bewoners zelfstandig met (intensieve) begeleiding wonen, waar sprake is van psychiatrische problematiek, soms gecombineerd met een verslaving. Antes heeft verschillende woonvormen liggend in de omgeving Rijnmond, denk hierbij aan gemengd wonen of juist specifiek gericht op mannen, vrouwen, ouderen, (jong)volwassen, LVB, alcoholverslaving of een woonvorm waar de cliënten bijna klaar zijn om zelfstandig te gaan wonen.

Als woonbegeleider ben je betrokken bij de 25 bewoners van de afdeling. Je doet boodschappen met hen, helpt met koken en ondersteunt bij andere huishoudelijke taken. Daarnaast ben je persoonlijk begeleider van een aantal bewoners, waarmee je een herstelplan opstelt en werk je aan bepaalde doelen.

Jouw werkzaamheden bestaan verder uit:
  • Het geven van preventie en bijvoorbeeld voorlichting over veilig middelengebruik
  • Het observeren van de cliënten, signaleren van veranderend gedrag waardoor je tijdig crisissituaties kan herkennen en daarin treed je accuraat op
  • Je verzorgt de inschrijving van de cliënten en formuleert samen met de cliënt zijn/haar/hen herstelplannen, dit doe je op via de SMART methoden en 1x in de 6 maanden evalueer je samen met de cliënt de doelen die gesteld zijn
  • Minimaal 1x in de week een persoonlijk begeleidergesprek met de cliënt(en) waar jij persoonlijk begeleider van bent
  • De begeleiding van cliënten op individueel en/of groepsniveau
  • Opstellen van een begeleidingsplan per cliënt vanuit de rehabilitatiemethodiek
  • Het creëren van voorwaarden die het leefklimaat bevorderen
De werktijden zijn onregelmatig. De vroege dienst is van 07:30 uur tot 16:00 uur, de avonddienst is van 14:30 uur tot 23:00 uur en de slaapdienst  is van 15:00 uur tot 07:45u. Alle diensten moeten door iedereen gedraaid worden. De werklocatie is goed te bereiken met het OV. De metro ligt op vijf minuten afstand.
 

Dit ben jij

  • Je hebt een afgeronde opleiding MMZ niveau 4 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (bij MMZ 3 dien je de verkorte opleiding MMZ 4 te gaan volgen)
  • Je werkt graag in 24-uurs diensten
  • Je hebt ruime ervaring in de psychiatrie of in de verslavingszorg
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 32-36 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

BW Kellogplaats ligt in Rotterdam in de wijk Ommoord. Hier wonen 25 volwassenen, welke vanuit een herstelgerichte visie worden begeleid. We werken samen met de bewoners aan de doelen die in het herstelplan zijn vastgelegd. Samen met de bewoners bereid je het ontbijt, lunch en diner voor. Ook ondersteun je de bewoners met andere dagelijkse handelingen, zoals het doen van boodschappen en het ondersteunen bij corveetaken. Daarnaast onderhoud je het contact met de familie waar nodig en bewaak je de voortgang en rapporteer je tijdig aan de behandelaar.
 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op Amber Thape, Hoofd WMO, via 06-13237316.

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.