Componence Asset List

Vacature Verslavingsarts KNMG Dordrecht

Antes is op zoek naar een verslavingsarts KNMG voor de regio Dordrecht. 

Dit ga je doen

Wat is jouw waarom als verslavingsarts? Waarom doe je wat je doet?

Een belangrijk onderdeel van onze visie is dat we zo dicht mogelijk proberen aan te sluiten bij de hulpvraag van onze patiënten, om zo samen met patiënten en hun naasten de best mogelijke interventie in te zetten. Onze specialistische behandelingen richten zich o.a. op klachtgerichte interventies, waarbij de contextuele en de sociaal maatschappelijke factoren belangrijke aandachtspunten zijn. Hierdoor lukt het ons om sneller een behandeling vorm te geven die past bij de specifieke hulpvraag van de patiënt. We werken daarbij samen met partners uit het sociale domein. Ons waarom is het bij dragen aan herstel, dat is waar onze collega’s zich dagelijks met hart en ziel voor inzetten. Wij willen de kwaliteit van mensen hun leven verhogen! Wat is jouw waarom?

Als verslavingsarts binnen Antes geef je vorm aan het regiebehandelaarschap. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van gesprekken als regiebehandelaar en stelt samen met de patiënt en de behandelaar een passend behandelplan op, die aansluit bij de hulpvraag en de wensen van de patiënt. De volgende werkzaamheden zijn tevens van toepassing:
 • Het voeren van medische intakegesprekken, screeningsgesprekken en indien nodig aanvullend diagnostisch onderzoek
 • Verrichten van diagnostiek bij patiënten en het op indicatie uitvoeren van behandelingen.
 • Onderzoeken en beoordelen van de somatische en psychische gevolgen van middelengebruik, - afhankelijkheid en verslavingsgedrag
 • Crisisbeoordelingen, eventueel bij patiënt thuis of bij de beschermde woonvorm.
 • Het deelnemen aan teamvergaderingen, multidisciplinaire patiëntenbesprekingen en bereikbaarheidsdiensten
 • Het deelnemen aan casuïstiekbesprekingen, werkoverleg, beleidsontwikkelingen en aan diverse overlegvormen op lokaal of regionaal niveau
 • Deelname aan achterwachtrooster/dienstrooster
 • Begeleiden van HAIO, NOVA AIO’s en verpleegkundig specialist in opleiding
 • Adviseren van collega’s bij casuïstiek met betrekking tot verslaving
 • Het geven van deskundigheidsbevorderingen gericht op het vergroten van de kennis m.b.t. verslaving

Dit ben jij

Een verslavingsarts KNMG/MIAM  die bij voorkeur op fulltime basis beschikbaar is. Je bent flexibel, past je makkelijk aan in onverwachte en stressvolle situaties en bedenkt creatieve oplossingen. In deze functie zijn jouw goede sociale vaardigheden belangrijk voor de contacten met zowel patiënten als binnen de multidisciplinaire teams.
 • Je bent een KNMG-geregistreerd verslavingsarts en/of hebt de MIAM (Master In Addiction Medicine) afgerond
 • In bezit van een geldige BIG-registratie
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Wij bieden je gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie van 32-36 uur per week. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is minimaal € 4858,- en maximaal € 6702,- (FWG 70) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groe

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.
Het GGZ team Dordrecht is een gecertificeerd wijkgericht team die volgens de FACT methodiek ambulante zorg biedt aan patiënten met diverse problemen op het gebied van verslaving, psychiatrie en op sociaal-maatschappelijk gebied. De locatie is gevestigd in het centrum van Dordrecht, op loopafstand van het station. Het team bestaat uit een multidisciplinair team van psychologen, agogen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, psychiater en artsen. 

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Sandra Corvers, leidinggevende, via 06-13237654. 

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.