Componence Asset List

Vacature Psychiater Capelle a/d IJssel

Antes zoekt voor de gesloten behandelafdeling en HIC (High en Intensive Care) in Capelle a/d IJssel een psychiater. 

Dit ga je doen

We zijn op zoek naar een psychiater, die een uitdaging ziet om patiënten - die in een gedwongen kader worden opgenomen zonder wens tot behandeling - tot een behandeling te verleiden én zoveel mogelijk regie te geven over hun behandeling binnen de kaders van de WvVGGZ op een gesloten afdeling. 

Wij bieden een dynamische werkplek waar je de mogelijkheid krijgt veel te kunnen betekenen voor kwetsbare psychiatrische patiënten. Als zorgverantwoordelijk psychiater heb je een sturende rol binnen de behandeling van mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen. 

Binnen de HIC is het streven om patiënten in overleg met de ambulante behandelaar en het steunsysteem binnen 3 weken met ontslag te laten gaan. Mocht dat niet lukken, dan kan de patiënt nog maximaal 6 weken doorbehandeld worden op de gesloten afdeling Opname 2 of een vervolgbehandeling op de open afdeling krijgen.

De lijnen met de collega’s van het Crisiscentrum, de Crisisdienst, open afdeling, ambulante teams en het IBT team zijn kort. Onze afdelingen zijn stageafdelingen voor de opleiding tot psychiater; je draagt als supervisor bij aan de opleiding van aankomende collega’s. 

In de functie van psychiater werk je in een multidisciplinair team en 
  • ben je verantwoordelijk voor crisisinterventie, diagnostiek en behandelingen van klinisch opgenomen patiënten met een (meestal ernstige) psychiatrische aandoening op de HIC (Opname 1) en Opname 2 
  • geef je supervisie aan de aiossen en aniossen psychiatrie op Opname 1 en 2
Je werkt op Opname 1 en 2 samen in een team van verpleegkundigen en begeleiders, 2 andere psychiaters, 4 artsen en 1 psycholoog. Verslavingsartsen van de Kliniek Rotterdam Alexander zijn laangdrempelig te consulteren. Ook zijn er vaktherapeuten en activiteitenbegeleiders. 
 

Dit ben jij

  • Afgeronde opleiding tot psychiater en BIG geregistreerd
  • Kennis van en affiniteit met mensen met een ernstige psychiatrische aandoening
  • Je bent goed geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van werken op een  HIC afdeling
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Een functie met volop uitdagingen en variatie. Geen dag is hetzelfde en je krijgt de ruimte en vrijheid om jezelf als professional (verder) te ontwikkelen. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.
Een werkweek bij Parnassia Groep is 36 uur. Uiteraard bieden wij een goed salaris conform het cao GGZ, en nog veel meer. 

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 5649,- en maximaal € 9872,- (FWG AMS) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Werken bij Parnassia Groep

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

De HIC en gesloten behandelafdeling zijn onderdeel van de divisie Volwassenen Klinisch Noord. Binnen deze divisie vallen de gesloten afdelingen Opname 1 (HIC) en Opname 2, de open afdeling OB 5, de PSU (afdeling voor gecombineerde psychiatrische en somatische problematiek), het Crisiscentrum, de Crisisdienst van de regio Rijnmond, 4 IBT teams (Intensieve Behandeling Thuis) en de Kliniek Rotterdam Alexander (voorheen Boumankliniek).

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Maarten Verhoeve, manager bedrijfsvoering, via 06-30151741, of Yuut Chong, psychiater, via 06-53879458.

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.