Componence Asset List

Vacature HBO verpleegkundige Rotterdam

Antes zoekt voor Kliniek Rotterdam Alexander, Team Detox Thuis een HBO Verpleegkundige. 

Dit ga je doen

Zijn onze patiënten bij jou in goede handen?
Onze patiënten zijn zo divers als Rotterdam zelf. Als verplegende heb je een cruciale rol in de zorg voor hen. Daarnaast zijn we een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat je hier alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Iets voor jou?

Hoe ziet jouw rol eruit?
Team Detox Thuis is een specialistisch team, dat voor een specifieke doelgroep behandeling aan huis aanbiedt. Is er onvoldoende draagkracht om poliklinisch in behandeling te komen en behoort een klinische opname niet tot de mogelijkheden? Dan kan de patiënt in aanmerking komen voor Detox Thuis.

Middels huisbezoeken bij patiënten wordt er een totaalbeeld van de situatie waarin de patiënt zich bevindt opgesteld. Er wordt bekeken of begeleiding en behandeling in een thuissituatie plaats kan vinden. Zijn er contra-indicaties dan blijft de patiënt bijvoorbeeld op een wachtlijst voor opname staan. De behandelaar van de patiënt wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de behandeling en waar nodig betrokken, bijvoorbeeld in de vorm van een ZAG gesprek waarbij er een goede taakverdeling op tafel dient te komen.

Naast de detoxificatie van alcohol, die we aanbieden bij de patiënten thuis, bieden we sinds dit jaar ook detoxificatie aan van andere middelen, zoals Oxycodon. Ook voor andere middelen heeft de detoxificatie thuis vaak de voorkeur boven een opname in de kliniek. Het heeft vooral een positieve invloed op het herstelproces. Daarnaast zal de druk op de wachtlijsten voor poliklinische en klinische Detox verminderen. Als, om wat voor reden dan ook, de detox thuis niet lukt, is er op de achtergrond altijd een mogelijkheid tot klinische detox op een afdeling in de Kliniek Rotterdam Alexander voor kortdurende of waar nodig een langdurige opname.

Omdat het team, en de zorg die het team biedt nog nieuw en in ontwikkeling zijn, zal je ook regelmatig voorlichting aan andere teams geven over de zorg die team detox thuis te bieden heeft.
Maak jij ons team compleet

Dit ben jij

Welke ervaring en expertise neem jij mee?
  • hebt een afgeronde opleiding tot HBO verpleegkundige en bent BIG geregistreerd
  • Bent in het bezit van een CGT-W certificaat, of je bent bereid om in de toekomst deze scholing te volgen.
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden waardoor je prettig samenwerkt en daarbij goed structuur en regie kan houden als de situatie dat vereist.
  • hebt ruime aantoonbare ervaring in de verslavingszorg
  • bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer
  • denkt vernieuwend en bent creatief in je aanpak en benadering
  • bent bereid te pionieren in de huidige tijd van regeltjes en administratie
  • werkt graag zelfstandig en vindt het geen probleem om soms alleen op pad te gaan
  • weet dat gevoel voor humor, enthousiasme en flexibiliteit onmisbaar zijn
  • bent bereid buiten de vastgestelde werktijden beschikbaar te zijn als de situatie daar om vraagt
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie van Behandelaar 1 voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 2746en maximaal € 3755 (FWG 50) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.  

Meer weten wat we verpleegkundigen te bieden hebben? Klik dan hier.
 

Werken bij Parnassia Groe

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Wie zijn jouw collega’s?
Team Detox Thuis is een onderdeel van Divisie Volwassenen Klinisch Noord & Acute Psychiatrie, maar dient vooral als opname voorkomende interventie. Naast klinische Detox en poliklinische behandeling wat binnen de organisatie wordt aangeboden, vormt Team Detox Thuis een specialistisch team voor behandeling van patiënten in een thuissituatie, met als werkgebied regio Rotterdam. Dit team kan als specialist op het vlak van detoxificatie dan tijdelijk betrokken worden bij een lopende behandeling. Team Detox Thuis bestaat nog niet zo lang: het is in januari 2019 gestart voor een specifieke doelgroep met alcoholafhankelijkheid die wordt aangemeld voor een Detox, waarbij de omgeving in zekere mate een basis biedt als steunsysteem. Wegens de toenemende vraag naar detoxificatie van andere middelen in de thuissituatie gaat Team Detox Thuis de behandelmogelijkheden uitbreiden, namelijk patiënten met een iatrogene opiaten verslaving (pijnstillende medicatie). Deze patiënten hebben vaak zowel verslaving als pijn, dus een geïntegreerde aanpak is vereist. Dat betekent dat jij vanaf de start mee gaat ontwikkelen en onze team naar een hoger niveau mag brengen. Je krijgt hierin alle ruimte en het vertrouwen en scholing.
Detox Thuis van de Antes heeft als locatie Kliniek Rotterdam Alexander. Heel gemakkelijk te bereiken met OV en / of de auto.

 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met  Rienke Labeur, 06-12 92 82 70. Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden. Vragen over de procedure? Bel de afdeling Recruitment, 088 358 3567.