Componence Asset List

Vacature Agoog Poortugaal

Antes zoekt voor de Klinische Unit in Poortugaal een agoog MBO/HBO.

Dit ga je doen

Ben jij mondig en neem je graag het voortouw? Dan ben jij de juiste match!

Wij zijn op zoek naar een agoog MBO/HBO die zelfstandig, doortastend en transmuraal met ons aan de slag wil. In dit team ben je verantwoordelijk voor alle dagelijkse zorg voor onze LVB patiënten. Veelal vindt deze behandeling plaats in nauwe afstemming met de verwijzende partij en anderen uit de ketenzorg. Als agoog ondersteun je de patiënt in zijn of haar functioneren en ben je dan ook van grote toegevoegde waarde voor de patiënt en hun directe omgeving. Ons streven is om de naasten van de patiënt, waar mogelijk, zo veel mogelijk te betrekken bij de behandeling.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:
 • Observeren, diagnosticeren en behandelen van patiënten.
 • Je ondersteunt, begeleidt en verzorgt patiënten die op de unit opgenomen zijn.
 • zorgt ervoor dat onze patiënten structuur en continuïteit ervaren binnen het zorgproces.
 • Je zal interventies uitvoeren welke gericht zijn op verbetering en stabilisatie van de problematiek op verschillende leefgebieden.
 • Uitvoeren van het behandelbeleid. Je werkt volgens het principe van herstel ondersteunende zorg en maakt hierbij gebruik van motiverende gesprekvoering.
 • Je informeert tijdig de (regie)behandelaar, daarnaast spring je in bij crisissituaties.
Als agoog werk je in wisselende diensten. De dagdienst begint om 7.15 uur en eindigt om 15.45 uur. De avonddienst begint om 14.45 uur en is afgelopen om 23.15 uur. De nachtdienst duurt van 23.00 uur tot 7.30 uur.
 

Dit ben jij

Ben je enthousiast geworden en wil je graag aan de slag als agoog bij Antes kliniek B4? Check dan hieronder of je voldoet aan de voorwaarden.
 • Je beschikt over een afgeronde MBO richting MMZ of HBO Social Work.
 • Je hebt relevante kennis over de psychiatrie en/of verslavingsproblematiek of de bereidheid tot scholing.
 • Ervaring met de LVB doelgroep is een pre.
 • Je bent bereid om in onregelmatige diensten te werken in 24-uurschema.
 • Je kunt zelfstandig en resultaatgericht werken binnen de organisatorische kaders en procedures op basis van het behandelplan.
 • Je kunt zelfstandig werken, signaleren en afstemmen wanneer nodig.
 • Met jouw expertise weet je de juiste verbindingen te leggen in het belang van de patiënt.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie begeleider 4 voor 32-36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 1996,- en maximaal € 3396,- (FWG 45) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Werken bij Parnassia Groe

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Wie zijn jouw collega’s?
Kliniek B4 is een klinische unit voor patiënten met meervoudige complexe psychische problematiek in combinatie met een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen de 50 en 70) vaak gecombineerd met verslavings- en/of gedragsproblematiek. Kliniek B4 is gelegen op het Antes terrein in Poortugaal. Het is een besloten/gesloten unit met maximaal 16 bedden. Onze doelgroep kan divers zijn. Je zult in aanraking komen met mensen met bijvoorbeeld psychotische stoornissen en persoonlijkheidsproblematiek, maar ook met mensen met een autismespectrumstoornis of hechtingsproblematiek. Sommige patiënten verblijven vrijwillig, anderen verblijven met een zorgmachtiging. Sommigen zijn gemotiveerd om mee te werken aan de behandeling, anderen moeten gemotiveerd worden om hieraan mee te doen en om zich aan de dagstructuur te houden. De behandeling richt zich met name op de combinatie van psychiatrie en LVB.

Als agoog voor unit B4 maak je deel uit van een team dat elke dag topzorg levert. Het multidisciplinaire team waar je onderdeel van zal worden bestaat uit: psychiater, hoofd verblijf, anios, orthopedagoog, maatschappelijk werker verpleegkundigen /begeleiders, ervaringswerkers herstelcoaches
Je werkt, in nauwe samenwerking met de behandelstaf, mee aan de vorming van de nieuwe werkwijze binnen ons team. Onderdeel van deze veranderende werkwijze is o.a. het geven van modules waarmee aandacht wordt besteed aan de diverse leefgebieden van de patiënt. Daarnaast is binnen dit vernieuwde behandelprogramma natuurlijk ruimte voor rust, ontspanning en vermaak.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Chantal Maly-Wellens, Hoofd Verblijf B4, via 06-13336490. 

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.