Componence Asset List

Vacature Verpleegkundige Capelle a/d IJssel

Antes zoekt voor het Zorg Innovatie Centrum Poortmolen een verpleegkundige. 

Dit ga je doen

Waarom werken bij de Poortmolen?
Binnen de locatie Poortmolen zijn diverse afdelingen gehuisvest. Samen met de leidinggevende kan er gekeken worden om binnen deze locatie een vervolgstap te maken wanneer blijkt dat de afdeling waarbij je werkzaam bent niet volledig meer voldoet. Het is een terrein waar de collega’s verbinding hebben met elkaar en met elkaar zorgen dat de patiëntenzorg zo goed mogelijk vormgegeven en gedragen kan worden. Er is binnen de locatie sprake van diverse bewegingen. Hierin kan worden meegedacht. Er is een leuke personeelsvereniging die maandelijks uitjes organiseert en de locatie is onderdeel van de PG wat maakt dat je gebruik kunt maken van diverse MKA regelingen.

Hoe ziet jouw rol eruit?
In deze functie ben je werkzaam in een multidisciplinair team en ben je verantwoordelijk voor:
 • begeleiden van leerlingen en stagiaires en sturing geven aan begeleiders 3 kan ook tot het takenpakket behoren
 • complexe behandeling en begeleiding op het gebied van psychiatrie, (regelmatig) gecombineerd met somatiek
 • begeleiden van patiënten, structuur bieden en zorgdragen voor een goed therapeutisch klimaat
 • observeren en rapporteren van psychische kenmerken
 • de in- en externe contacten, zowel met familieleden van de patiënt als met verwijzende instanties en ambulante behandelaars
 • je bent verantwoordelijke van dienst op de afdeling en je geeft leiding aan complexe begeleidingsmomenten
 • bijdragen aan het opstellen van de verpleegkundige anamnese, het verpleegplan en de patiëntenbesprekingen

Dit ben jij

Wij zijn op zoek naar een collega die graag een bijdrage wil leveren aan het begeleiden en coachen van leerlingen en stagiaires, maar ook mee wil draaien op de afdeling en alle zorgaspecten rondom onze patiënten. Verder vragen we:
 • Een afgeronde opleiding verpleegkunde op HBO niveau en als verpleegkundige BIG-geregistreerd is
 • Affiniteit met het bieden van psychiatrische en somatische zorg en vertrouwen kan wekken bij mensen in een kwetsbare positie
 • Je ziet een uitdaging in zelforganisatie en bereid is om op onregelmatige tijden te werken;
 • De beschikking heeft over goede communicatieve vaardigheden
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referentie en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 32-36 uur. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 2746 en maximaal € 3755 (FWG 50) op basis van een werkweerk van 36 uur.

Meer weten wat we verpleegkundigen te bieden hebben? Klik dan hier.
 

Werken bij Parnassia Groep

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Over het ZIC
De Poortmolen is volop in ontwikkeling. Sinds 1 september 2021 is er op de locatie Poortmolen het Zorg Innovatie Centrum (ZIC) geopend. Binnen het ZIC zetten Albeda Zorgcollege, Antes, Hogeschool Rotterdam en Zadkine samen in op de learning community (LC) om praktijk en theorie dichter bij elkaar te brengen, leerlingen te inspireren, om kennis te delen en samen te innoveren. Alle collega’s zijn nauw verbonden aan het ZIC en betrokken bij de ontwikkeling van de afdeling, opleidingstraject van de leerlingen en zorginhoudelijke patiëntenzorg. Docenten van de diverse opleidingsinstituten komen op de afdeling om kennis te delen en medewerkers waar nodig te ondersteunen in de begeleiding van de leerlingen.

Wie zijn jouw collega’s?
De afdeling is verdeeld in twee units één unit waar 21 fysieke bedden aanwezig zijn en één unit waar 16 fysieke bedden aanwezig zijn. Beide units zijn voorzien van een teampost. Dit betekent dat er binnen het gehele team gekozen is voor twee unitteams, wel is er sprake van ondersteuning bij elkaar.
Het team bestaat uit diverse disciplines zoals; SPH, verpleegkundigen, MMZ er zijn tevens behandelaren verbonden aan het team. Iedere unit heeft een eigen arts, daarnaast is er een psychiater verbonden, psychologen, ter consultatie een verpleegkundig specialist, maatschappelijk werk en activiteitenbegeleiding. De locatie Poortmolen is vooroploper op het gebied van familie ervaringsdeskundigheid en er is sprake van nieuwe ontwikkelingen rondom de inzet van ervaringsdeskundigheid.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Juno van Bruggen, Hoofd Verblijf via 06-22607981.

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.