Componence Asset List

Vacature GZ-Psycholoog Expertiseteam Drechtsteden Dordrecht

Voor ons Expertise team Drechtsteden zijn we opzoek naar een enthousiaste GZ psycholoog die het liefst persoon gericht maatwerk levert, in plaats van stoornis gericht werkt. Omdat wij het enige expertiseteam zijn voor de regio Drechtsteden, bieden wij expertise aan op meerdere gebieden. Dit geeft voor jou als GZ-psycholoog de ruimte om vooral met jouw expertise aan de slag te gaan en deze verder te ontwikkelen! Maakt dit jou enthousiast en herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel, want onze deuren staat wagenwijd open voor jou!

Dit ga je doen

Als GZ-psycholoog binnen ons Expertiseteam Drechtsteden ben je regiebehandelaar en primair verantwoordelijk voor de inhoud, vaststelling én uitvoering van het behandelplan van onze cliënten. Daarnaast draag je ook zelf actief bij aan de behandeling. Jij pakt de meer specialistische behandel- en diagnostiekvragen op: in groepsverband en individueel. De GZ psycholoog vormt, samen met de KP, psychiater, Verpleegkundig specialist en de Verslavingsarts het kernteam van de regiebehandelaren. Onder leiding van de Manager Zorg overleg je maandelijks met het kernteam over de zorginhoudelijke (in)richting van ons team. Samen denken wij na over hoe wij onze zorg het beste kunnen laten aansluiten op de hulpvraag van de patiënt, en wat daar voor nodig is aan bijvoorbeeld scholing en begeleiding van de medewerkers. Je bent onderdeel van een breder netwerk van GZ- en KP psychologen binnen onze ambulante divisie, waarin veel ruimte is voor collegiale consultatie en overleg. Je hebt een redelijke vaste planning wanneer je ´s ochtends start, maar je past met gemak je agenda aan aan de actualiteit van de dag wanneer dit nodig is. Je staat open voor ideeën en gedachten van je collega’s en je weet hen ook te stimuleren en mee te nemen in de ontwikkeling en innovatie van onze zorg. Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:
  • uitvoeren diagnostiek (psychologisch onderzoek en/of intake)
  • uitvoeren van individuele behandeling en groepsbehandeling, zoals EMDR, CGT, schematherapie
  • in kaart brengen en stroomlijnen van de keten van zorg die de cliënt doorloopt (van bijvoorbeeld een detox behandeling naar een persoonlijkheidsbehandeling)
  • werkbegeleiding en supervisie geven aan basispsychologen en GZ psychologen in opleiding

Dit ben jij

Een organisatorische rol past goed bij jou, je kunt snel schakelen en je bent analytisch sterk, Vanuit een helikopterview draag je bij aan de zoektocht naar de beste behandelvormen. Je schrikt niet van ingewikkelde meervoudige problematiek en je wilt graag bijdragen aan het herstel van mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Vanzelfsprekend blijf jij je ontwikkelen door aanvullende opleidingen of cursussen te volgen. Je brengt de volgende kennis en ervaring mee:
  • BIG-registratie als GZ psycholoog
  • ervaring met diverse GGZ doelgroepen (EPA/verslaving/LVB)
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij vragen veel van jou maar hebben daar ook wat moois voor terug. Namelijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 24 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €4.138,- en maximaal €5.553,- (FWG 65) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Werken bij Parnassia Groe

Ons doel is mensen met psychische problemen de juiste zorg bieden, op het juiste moment, zo intensief als nodig maar niet langer dan nodig. Wij nemen daarbij het herstel van onze patiënten als uitgangspunt. Samen met de patiënt en diens naastbetrokkenen werken wij aan het hervinden en behouden van de regie over het leven. Wij willen de ernstige gevolgen van een psychische aandoening tot een minimum beperken, waardoor onze patiënten weer op eigen kracht verder kunnen, naar eigen wensen sociale relaties kunnen aangaan en kunnen participeren in de samenleving. Daarnaast sta jij als medewerker centraal bij Antes. Wij kijken naar jouw ambities en potentie. Door jouw ambitie centraal te stellen kunnen we veel voor jou betekenen. Wij zijn flexibel als het gaat om het aantal uur wat jij wil werken en ook kan je kiezen in welk team en op welke locatie jij aan de slag wil. We hebben verschillende teams en disciplines. We kijken naar jouw voorkeur. Als je voor Antes kiest dan kies je voor betekenisvol werk en persoonlijke groei.

Wat is jouw waarom als GZ psycholoog? Waarom doe je wat je doet?
Een belangrijk onderdeel van onze visie is dat we zo dicht mogelijk proberen aan te sluiten bij de hulpvraag van onze patiënten, om zo samen met patiënten en hun naasten de best mogelijke interventie in te zetten. Onze specialistische behandelingen richten zich o.a. op  klachtgerichte interventies, waarbij de contextuele en de sociaal  maatschappelijke factoren belangrijke aandachtspunten zijn. Hierdoor lukt het ons om sneller een behandeling vorm te geven die past bij de specifieke hulpvraag van de patiënt. We werken daarbij samen met partners uit het sociale domein. Ons waarom is het bij dragen aan herstel, dat is waar onze collega’s zich dagelijks met hart en ziel voor inzetten. Wij willen de kwaliteit van mensen hun leven verhogen! Wat is jouw waarom?

Over de divisie ambulant
De divisie ambulant werkt met wijkgerichte GGZ teams die werken volgens de FACT methodiek en expertiseteams, waarbij verschillende culturen en werkwijzen samen komen. De GGZ teams worden ondersteund door de Expertiseteams. Antes biedt behandeling aan mensen met ernstige psychiatrische problemen, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Deze mensen herstellen het best als zij hun kracht hervinden in hun eigen omgeving en binnen hun eigen netwerk. Daarom organiseren wij onze zorg en behandeling vanuit de wijk. Door deze wijkgerichte aanpak volgens de FACT methodiek werken we nóg beter samen met andere hulpverleners die betrokken zijn bij onze cliënten. In deze GGZ teams zijn zorgprofessionals vanuit verschillende disciplines actief. Het aanbod vanuit de GGZ teams bestaat onder andere uit individuele behandelgesprekken, groepsbehandeling, CGT behandeling, traumaverwerking, medicamenteuze behandeling. Onze Expertiseteams dragen bij aan de behandeling in de wijkgerichte GGZ teams door mee te behandelen, kennis te delen en specifieke behandelingen en diagnostiek aan te bieden. De Expertiseteams zijn in veel gevallen de onderaannemers van het GGZ team, waarbij zij de meer specialistische- en complexe psychologische behandelingen en - diagnostiek verzorgen, en een wijk overstijgend groepstherapie aanbod leveren. Daarnaast verzorgen wij de zogeheten kop-staart behandelingen met als uitgangspunt een maximale duur van een jaar. 
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met M. van Buitenen (hoofd behandelzaken) via 06-13264530 of met J. Janszen (klinisch psycholoog) via 06 -22043174. Vragen over de procedure? Bel dan met afdeling recruitment, 088-357 7096. 

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.