Componence Asset List

Vacature GZ-psycholoog Expertiseteam Verslaving Rotterdam

Voor ons expertiseteam verslaving zijn wij op zoek naar een GZ-psycholoog met een sterk analytisch vermogen en die snel kan schakelen. Herken jij jezelf hierin? Lees dan verder! 

Dit ga je doen

Als GZ psycholoog in het expertiseteam verslaving ben je regiebehandelaar en primair verantwoordelijk voor de inhoud, vaststelling én uitvoering van het behandelplan van onze patiënten. Daarnaast draag je ook zelf actief bij aan de behandeling. Je bent onderdeel van een breder netwerk van psychologen binnen de divisie, waaronder basispsychologen, GZ-psychologen, Psychotherapeut, Klinisch psycholoog en is het expertiseteam ook jaarlijks een opleidingsplek voor de BIG opleidingen tot GZ- en Klinisch psycholoog. Binnen het expertiseteam lopen er daarnaast ook trajecten tot EMDR- en schematherapeut voor de psychologen. 

Je staat open voor ideeën en gedachten van je collega’s en je weet hen ook te stimuleren en mee te nemen in de ontwikkeling en innovatie van onze zorg. Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:
  • uitvoeren psychodiagnostiek samen met een collega (classificerend en structuuronderzoek)
  • uitvoeren van individuele behandeling en groepsbehandeling op indicatie, zoals EMDR, CGT, schematherapie. Indien je hier nog geen ervaring in hebt is het volgen van cursussen hiervoor bespreekbaar.
  • in kaart brengen en stroomlijnen van de keten van zorg die de cliënt doorloopt (van bijvoorbeeld een detox behandeling naar een persoonlijkheidsbehandeling)
  • werkbegeleiding en supervisie geven aan basispsychologen en GZ psychologen in opleiding

Dit ben jij

Een organisatorische rol past goed bij jou, je kunt snel schakelen en je bent analytisch sterk. Vanuit een helikopterview draag je bij aan de zoektocht naar de beste behandelvormen. Je schrikt niet van ingewikkelde meervoudige problematiek en je wilt graag bijdragen aan het herstel van mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Vanzelfsprekend blijf jij je ontwikkelen door aanvullende opleidingen of cursussen te volgen waarin wij graag een bijdrage leveren.

Je brengt de volgende kennis en ervaring mee:
  • Een afgeronde opleiding tot GZ psycholoog en als zodanig BIG geregistreerd. (mocht je bijna klaar zijn met de GZ-opleiding dan nodigen we je ook graag uit)
  • Ervaring in de specialistische GGZ of de wens om je als professional hierin te verdiepen.
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij vragen veel van jou maar hebben daar ook wat moois voor terug. Namelijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week (uren zijn verder bespreekbaar). Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 4381,- en maximaal € 5734,- (FWG 65) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist, net als het natrekken van referenties. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 

Werken bij Parnassia Groep

Ons doel is mensen met psychische problemen de juiste zorg bieden, op het juiste moment, zo intensief als nodig maar niet langer dan nodig. Wij nemen daarbij het herstel van onze patiënten als uitgangspunt. Samen met de patiënt en diens naastbetrokkenen werken wij aan het hervinden en behouden van de regie over het leven. Wij willen de ernstige gevolgen van een psychische aandoening tot een minimum beperken, waardoor onze patiënten weer op eigen kracht verder kunnen, naar eigen wensen sociale relaties kunnen aangaan en kunnen participeren in de samenleving.

Daarnaast sta jij als medewerker centraal bij Antes. Wij kijken naar jouw ambities en potentie. Door jouw ambitie centraal te stellen kunnen we veel voor jou betekenen. Wij zijn flexibel als het gaat om het aantal uur wat jij wil werken en ook kan je kiezen in welk team en op welke locatie jij aan de slag wil. We hebben verschillende teams en disciplines. We kijken naar jouw voorkeur. Als je voor Antes kiest dan kies je voor betekenisvol werk en persoonlijke groei.

Wat is jouw waarom als GZ psycholoog? Waarom doe je wat je doet?
Een belangrijk onderdeel van onze visie is dat we zo dicht mogelijk proberen aan te sluiten bij de hulpvraag van onze patiënten, om zo samen met patiënten en hun naasten de best mogelijke interventie in te zetten. Onze specialistische behandelingen richten zich o.a. op  klachtgerichte interventies, waarbij de contextuele en de sociaal  maatschappelijke factoren belangrijke aandachtspunten zijn. Hierdoor lukt het ons om sneller een behandeling vorm te geven die past bij de specifieke hulpvraag van de patiënt. We werken daarbij samen met partners uit het sociale domein. Ons waarom is het bij dragen aan herstel, dat is waar onze collega’s zich dagelijks met hart en ziel voor inzetten. Wij willen de kwaliteit van mensen hun leven verhogen! Wat is jouw waarom?

Over de divisie ambulant
De divisie ambulant werkt met wijkgerichte GGZ teams die werken volgens de FACT methodiek en expertiseteams, waarbij verschillende culturen en werkwijzen samen komen. Antes biedt behandeling aan mensen met ernstige psychiatrische problemen, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Deze mensen herstellen het best als zij hun kracht hervinden in hun eigen omgeving en binnen hun eigen netwerk. Daarom organiseren wij onze zorg en behandeling vanuit de wijk. Door deze wijkgerichte aanpak volgens de FACT methodiek werken we nóg beter samen met andere hulpverleners die betrokken zijn bij onze cliënten. In deze GGZ teams zijn zorgprofessionals vanuit verschillende disciplines actief. Het aanbod vanuit de GGZ teams bestaat onder andere uit individuele behandelgesprekken, groepsbehandeling, CGT behandeling, traumaverwerking, medicamenteuze behandeling. Onze expertiseteams dragen bij aan de behandeling in de wijkgerichte GGZ teams door mee te behandelen, kennis te delen en specifieke behandelingen en diagnostiek aan te bieden. De dagen en tijden zijn in goed overleg, een avond werken ook. Wel heeft het de voorkeur dat u donderdag aanwezig bent gezien de behandelvoortgangsbesprekingen.
 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Jennifer Krans, Hoofd Behandelzaken j.krans2@parnassiagroep.nl. Weet je het niet zeker? Kom dan eens op de koffie! Dan bespreken we de mogelijkheden. Vragen over de procedure? Bel dan met afdeling recruitment, 088-3577096.