Componence Asset List

Vacature Woonbegeleider Hellevoetsluis

Antes zoekt voor de beschermde woonvorm Strandgaper in Hellevoetsluis een woonbegeleider.

Dit ga je doen

Ben jij degene die graag op onze leuke locatie, de Strandgaper, onze cliënten wilt begeleiden? Wij hebben een mooie uitdaging voor jou!

Je komt te werken in een gezellig fris team, op een mooie pas verbouwde locatie met leuke, nieuwe collega's.

BW de Strandgaper bevindt zich in Hellevoetsluis. Hier wonen +/- 25 cliënten met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond welke getraind worden in de verschillende aspecten van het wonen met als doel uitstromen naar zelfstandig wonen. Gebruik is in de BW niet toegestaan.

Als woonbegeleider heb je een coachende en begeleidende rol. Een voorbeeld hiervan is het samen met bewoners maaltijden voorbereiden of boodschappen doen. Je geeft op verschillende levensgebieden ondersteuning aan de uitvoering van de gestelde doelen. Op een professionele wijze registreer en rapporteer je jouw bevindingen. Iedere medewerker heeft een of meerdere aandachtsgebieden, bijvoorbeeld veiligheid, de kas of familiebeleid.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Dagelijkse structuur bieden
 • Pb-schappen
 • Contact onderhouden met behandelaren en betrokkenen
 • Monitoren
 • Gesprekken voeren
 • Verzorgen van de inschrijving van de cliënten
 • Formuleren van herstelplannen 'smart methodisch' en deze evalueren

Dit ben jij

Jij bent een enthousiaste begeleider die zich herkent in onderstaande profiel:
 • je hebt een afgeronde opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, MMZ niveau 4
 • je werkt graag in 24- uurs diensten
 • je hebt ervaring met de doelgroep
 • je kunt grenzen stellen
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 3 voor 32-36 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2325,- en maximaal € 3241,- (FWG 40) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij Parnassia Groep

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Antes Wonen is er voor mensen met een psychiatrische- en verslavingsproblematiek, al dan niet in combinatie met hulpvragen op andere levensgebieden waarbij het “nu (nog) niet in staat zijn volledig zelfstandig te wonen” centraal staat. De divisie Wonen heeft 29 intramurale locaties in de regio Rijnmond. Daarnaast worden er gemiddeld 2.000 cliënten extramuraal begeleid.

Antes Wonen helpt om de zelfregie, het sociaal- en maatschappelijk herstel en de kwaliteit van leven, inclusief vitaliteit en gezondheid, van cliënten te bevorderen. Hierbij staat de cliënt en diens naasten met de ondersteuningsvraag centraal. Antes Wonen werkt herstelgericht en werkt samen met de cliënt toe naar een zo zelfstandig mogelijke woon- en leefsituatie.
De ondersteuning bij het wonen wordt geboden aan cliënten met een Wmo-, Wlz- of IFZO-indicatie, allen met een GGZ grondslag.

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Geralda Koster, Hoofd WMO, via 06- 23468624. 
Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden.