Componence Asset List

Vacature Verpleegkundige Rotterdam

Antes zoekt voor Kliniek Rotterdam Alexander een verpleegkundige.

Dit ga je doen

Hoe ziet jouw rol eruit?
Als verpleegkundige heb je een grote rol in de behandeling en begeleiding van onze patiënten. Je werkzaamheden zijn er op gericht de zelfstandigheid van de patiënt te vergoten, zodat zij de regie over hun leven en herstel kunnen oppakken.
Op de afdeling Lariks heb je een grote rol in de behandeling en begeleiding van de patiënten. De werkzaamheden zijn gericht op het bevorderen van de autonomie van de patiënten. Veranderingen op psychisch, somatisch en sociaal gebied worden gesignaleerd en acties worden ondernomen. Aandacht en oplettendheid zijn nodig bij het herkennen van oplopende agitatie, dreigende decompensatie, suïcidegevaar, automutilatie of (dreigend) fysiek geweld. Crisissituaties worden gesignaleerd, waar mogelijk voorkomen of geïntervenieerd. De-escalerend werken is van belang bij het begeleiden van de patiënten. 

Als verpleegkundige op de Lariks heb je diverse takenpakket:
 • Medicatieverstrekking
 • Monitoren van somatisch toestandsbeeld en waar nodig actie ondernemen
 • Samen met de patiënt en het multidisciplinaire team stel je een behandelplan op en draagt zorg voor de uitvoering hiervan
 • Monitoren van leefomgeving, dag- en nachtritme, ADL
 • Rapporteren en bijdragen aan een nauwkeurige dossiervorming
 • Daarnaast begeleid je stagiaires en leerlingen 

Dit ben jij

Welke ervaring en expertise neem jij mee?
Kun jij complexe patiënten problematiek aan? Ben je begripvol en stimulerend en tegelijk in staat om te sturen en te begrenzen waar nodig? En bouw jij met onze teams mee aan een professioneel en veilig klimaat, initiatief durft te nemen en openstaat voor vernieuwing?

Bij één of meer JA’s zijn we op zoek naar jou! Kun je ook onderstaande eisen afvinken? Neem dan contact met ons op of solliciteer direct.
 • in het bezit van een diploma Verpleegkunde op MBO of HBO niveau
 • BIG(her)-geregistreerd met ervaring in de GGZ
 • Ervaring met de verslavingszorg
 • 28-32 uur per week beschikbaar
 • brede kennis van en ervaring met de verslavingszorg en psychiatrie
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wij vragen veel van jou maar hebben daar ook wat moois voor terug. Zo is het bij ons mogelijk om flexibel en plaats onafhankelijk te werken. Wij bieden goede opleidingsmogelijkheden en een 13e maand.
Een werkweek bij Parnassia groep is 36 uur. Uiteraard bieden wij een goed salaris conform het cao GGZ, en nog veel meer. Een kleine greep uit onze arbeidsvoorwaarden 
 • Een intern loopbaanbureau wat jou helpt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei
 • Vakantiegeld & eindejaarsuitkering
 • Een heel goede pensioenregeling
 • Een bijdrage in de ziektekostenverzekering
 • 166 vakantie uren en 35 levensfasebudget uren
 • Bedrijfsfitness om vitaal te blijven
Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2527,- en maximaal € 3981,- (FWG 49/50, afhankelijk van opleidingsniveau) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. 

 

Werken bij Parnassia Groep

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Wie zijn jouw collega’s?
De Divisie Klinisch Noord, Acute Psychiatrie & Jeugd Verslavingszorg biedt klinische behandelingen aan patiënten met (ernstige) psychiatrische en verslavingsproblemen, (klinische) psychodiagnostiek, kortdurende intensieve ambulante behandeling gericht op het voorkomen en verkorten van opnames (IBT), kortdurende ambulante detox van alcohol en opiaten. Ook het crisiscentrum en de APH-triage zijn onderdeel van deze Divisie.

Over de afdeling Lariks
De klinische behandelafdeling Lariks is de plek waar patiënten worden opgenomen die in crisis verkeren. Zo kunnen mensen die in crisis verkeren ten gevolge van ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblemen kunnen worden gestabiliseerd en geholpen om hun autonomie te vergroten. Veelal worden zij opgenomen middels een Crisismaatregel (CM), Zorgmachtiging (ZM) of vrijwillig. Na de eerste opvang op de gesloten afdeling Lariks en de beoordelingslocatie, komt de patiënt voor vervolgbehandeling en ondersteuning bij de dagelijkse structuur op de afdeling Merbau, elders in de Kliniek of (terug) naar ambulante zorg. 

Op de afdeling is dus sprake van zeer intensieve zorg, gericht op stabilisatie van het toestandsbeeld en het vergroten van de autonomie van de patiënt. Het klinisch milieu is ingedeeld in Lariks A, B en C. Lariks A beschikt over 10 reguliere bedden voor intensieve zorg. Lariks B beschikt over 10 reguliere bedden voor intensieve zorg en 2 bedden voor de hoog complexe zorg en continue monitoring. Daarnaast beschikt Lariks C over 2 Extra Beveiligde Kamers (EBK) en 1 comfortroom voor de hoog complexe zorg zoals de GHB detox continue monitoring.


 

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Tamara Velenturf via 06 - 20 63 72 97. 
 
Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met recruitment via 088-3571890.