Componence Asset List

Vacature GZ Psycholoog Rotterdam

Antes is op zoek naar een GZ psycholoog voor onze afdeling Ebben in kliniek Rotterdam Alexander

Dit ga je doen

Hoe ziet jouw rol eruit?
Je bent onderdeel van een multidisciplinair team waar we binnen de verschillende afdelingen werken met een regiebehandelaarschap vanuit verschillende disciplines zoals een verpleegkundig specialist GGZ, GZ- of Klinisch psycholoog en een verslavingsarts. Als GZ psycholoog /regiebehandelaar op onze klinische afdeling ben je eindverantwoordelijk voor de behandeling van de klinisch opgenomen patiënten.

Een greep uit jouw werkzaamheden:
 • regiebehandelaar en voorzitter van het BVB
 • Individuele behandelingen bij complexe problematiek
 • diagnostisch onderzoek binnen een psychodiagnostisch team
 • het geven van werkbegeleiding/supervisie aan basispsychologen en/of basispsychologen in opleiding tot GZ Psycholoog
 • groepsbehandelingen (bijvoorbeeld emotieregulatietraining, COMET, CGT, ADHD afhankelijk van ervaring)
 • participatie aan het multidisciplinaire overleg
 • geven van advies op het gebied van behandeling en diagnostiek aan collega’s en externe partijen

Dit ben jij

Welke ervaring en expertise neem jij mee?
Zat je instemmend te knikken bij het lezen van de functieomschrijving en vink jij onderstaande eisen af? Neem dan contact met ons op of solliciteer direct!
 • Je hebt affiniteit met onze dubbeldiagnose populatie en werkt graag binnen de complexiteit van psychiatrie in combinatie met verslavingszorg.
 • Je hebt ervaring met persoonlijkheidsproblematiek, trauma, psychose, groepsbehandeling en het doen van diagnostiek
 • Een afgeronde opleiding tot GZ psycholoog en BIG (her)geregistreerd
 • Je ziet het werken met mensen met gedragsproblemen als een uitdaging
 • Je beschikt over een actieve, flexibele instelling en ziet onverwachte situaties als een uitdaging
 • Je bent communicatief vaardig, zowel verbaal als in geschrift
 • Je bent flexibel en toont vanuit je vakinhoudelijke kennis leiderschap en richting in behandeling en naar collega's en patiënten
 • Je bent proactief in het meedenken en ontwikkelen van kwalitatieve en innovatieve zorg

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wat hebben wij jou te bieden?
Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 4138 en maximaal € 5553 (FWG 64/65) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. 
 

Werken bij Parnassia Groe

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 
Over Kliniek Rotterdam Alexander
Kliniek Rotterdam Alexander aan de Prins Constantijnweg 131 in Rotterdam is een grote klinische voorziening met nu 212 bedden gekoppeld aan verschillende behandelafdelingen. Binnen de voorziening geven we vorm aan een keten van zorg, van beoordelingen op onze Spoed Eisende Hulp en (acute) opname afdeling tot een vervolgbehandeling specifiek gericht op de problematiek die daarna op de voorgrond staat.

Wie zijn jouw collega’s
Binnen Kliniek Rotterdam Alexander kom je te werken op de afdeling Ebben, een vervolgafdeling met een dubbeldiagnose doelgroep met 24 patiënten. De meeste patiënten op de afdeling zijn doorgestroomd vanuit de Detox afdeling en verblijven vrijwillig op Ebben. Bij deze patiënten is veelal sprake van angst- en stemmingsstoornissen, trauma en persoonlijkheidsproblematiek in combinatie met verslavingsproblematiek. Ons programma bestaat uit groepstherapie, waarbinnen we verschillende modules aan bieden, zoals terugvalmanagement, sociale vaardigheden, VERS en de module herstel. Daarnaast wordt er gericht behandeld op co morbiditeit naast verslaving, waar we veel met CGT werken. EMDR-behandelingen vinden ook plaats. GZ-psychologen voeren op een dynamische wijze individuele- en groepsbehandelingen uit en werken als regiebehandelaar samen met de individuele trajectbehandelaren. Ook zal je onderzoek verrichten in het kader van indicatiestelling of psychodiagnostiek. Je werkt samen met de verschillende collega’s aan het herstel van de patiënten. De meeste collega’s ervaren deze manier van werken als zeer prettig. Patiënten die met ontslag gaan, vervolgen hun behandeling ambulant binnen Antes. De behandeling op Ebben is voor velen de (enige) manier geweest om uit de put te komen en weer een perspectief te vinden op herstel. Verder is er intensief contact met naasten. Patiënten gaan na een opname op Ebben nooit volledig hersteld weg, maar de voorzet voor een verder ambulant traject is gemaakt.

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Sabrina Keijzer, manager bedrijfsvoering, op telefoonnummer: 06-53875390.

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden. Vragen over de procedure stel je aan de afdeling Recruitment, 088 357 1890.