Componence Asset List

Vacature Verpleegkundige Poortugaal

Antes is op zoek naar verpleegkundigen voor de kliniek de Loodds (dubbele diagnosezorg ) in Poortugaal.

Dit ga je doen

De LooDDs is een dubbel diagnose afdeling, waarbij behandeling van verslaving en psychiatrisch beeld gelijktijdig lopen. Er is maximaal een opname voor 3 maanden. De opname op de LooDDs betreft vaak een diagnostisch vraagstuk, second opinion. Het zijn patiënten die vrijwillig komen, die volledig abstinent willen zijn. Er wordt een dagprogramma gedraaid met modules op gebied van denken en doen. Dus psycho-educatie tegenover sport en crea. Daarnaast betekent gebruik van middelen of niet voorgeschreven medicatie ook echt ontslag, waardoor er streng gewerkt wordt met urine inleveren onder toezicht.

Kenmerkend voor de verslavingszorg is dat zij uitgaat van een bio-psychosociaal model, dat wil zeggen: er zijn drie soorten van factoren die, veelal in combinatie, tot de stoornis kunnen leiden en die in beginsel ook bij een behandeling worden betrokken. Verslavingszorg beoordeelt en behandelt primair de verslaving maar ook eventueel aanwezige lichamelijke en psychische stoornissen of neemt daar althans het initiatief toe, dit geldt ook voor de met de verslaving samenhangende problemen op de diverse levensgebieden. Kortom, de verslavingsgeneeskunde kiest voor een integrale benadering van de patiënt. Het adequaat kunnen communiceren met de patiënt en zijn systeem is een essentiële vaardigheid van de collega. Het kunnen behandelen van een patiënt staat of valt met het opbouwen en behouden van een behandelrelatie, waarbinnen het motiveren van de patiënt tot gedragsverandering het primaire doel is. Wij behandelen patiënten die doorstromen naar Castle Craig (link) en werken nauw samen met de aanmeld coördinatoren.

Hoe ziet jouw rol eruit?
Je werkt op de LooDDs met je collega’s aan zorg op het hoogste niveau en humor is hierin een onmisbare factor. Je kundigheid is geborgd door bijhouden van de benodigde vakkennis, onderzoek en voldoen aan de eisen van herregistratie. Werken in de dubbele diagnosezorg vraagt veel van je creativiteit en doorzettingsvermogen. Het betekent dat de benadering die vandaag werkt bij een cliënt, morgen wellicht niet werkt. Hierdoor wordt het programma geregeld geëvalueerd en hierover mee (willen) denken wordt zeer gewaardeerd. Je bent flexibel, passievol en hebt zin om een belangrijk onderdeel te zijn van een dynamisch team.

Dit ben jij

Welke ervaring en expertise neem jij mee?
Iemand die enthousiast is, passie heeft voor het vak en de uitdaging ziet in het behandelen van dubbele diagnose patiënten. Als Verpleegkundige/verzorgende heb je brede kennis van de psychiatrie en verslavingszorg. Je beschikt over een gezonde dosis humor en bent in staat om situaties vanuit een andere invalshoek te zien. Je bent iemand die het leuk vindt om in een dynamische omgeving te werken. Het zou leuk zijn als je enigszins wat creatief bent ingesteld om mee te denken om de behandelingen en werkprocessen optimaal te houden.     
  • Je hebt minimaal een mbo-verpleegkunde opleiding met affiniteit in de verslavingszorg
  • Je bent BIG-geregistreerd
  • Je bent in staat tot signaleren, begeleiden en behandelen van noodzakelijke detoxificatie
  • Je kunt behandeling bieden aan verslaving en lichamelijke klachten
  • Communicatie met patiënt, gebaseerd op motiverende gespreksvoering, aansluiten bij de fase waarin de patiënt zit
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Wij bieden

Wat hebben wij jou te bieden?
Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen vinden wij belangrijk binnen ons team.

Het betreft een functie van verpleegkundige/begeleider niveau 4 voor 24-36 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 2600,- en maximaal € 3536, - (FWG 45), excl ORT,  met de mogelijkheid tot schaal 50 op basis van opleiding & ervaring. 

Werken bij Parnassia Groep

Antes, is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij hebben een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken en we zijn er zowel voor volwassen als jongeren.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Over de LooDDs:
De LooDDs is een dubbele diagnose afdeling, waarbij behandeling van verslaving en psychiatrisch beeld gelijktijdig lopen. Er wordt herstelgericht gewerkt, waarbij wij klinisch behandelen als  stap in het ambulante traject zien. De maximale opnameduur is dan ook 3 maanden. Een opname op de LooDDs betekent individuele en groepsbehandeling.  De meeste patiënten komen vrijwillig, wetende dat abstinentie tijdens opname een strikte voorwaarde is. Als abstinentie tijdens opname niet haalbaar is, is de LooDDs niet de juiste plaats voor een opname. Bij aantoonbaar gebruik wordt ontslag ingezet uit de klinische setting. Er wordt een vast, verplicht dagprogramma gedraaid met allerlei modules op gebied van denken en doen, waaronder  psycho-educatie groepsgesprekken, sport enz. Het doel is de geleverde zorg zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften en mogelijkheden van het individu, waarbij ook intensieve zorg een optie is.
 
De LooDDs hecht veel waarde aan multidisciplinair samenwerken, om alle facetten van de problematiek in kaart te kunnen brengen en te behandelen. Daarom werken psychiater, verslavingsarts, (GZ-)psycholoog, verpleegkundigen, spw-ers, maatschappelijk werker en activiteitenbegeleiders samen aan de behandeling.

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Fatima Rkouni, Hoofd Verblijf de LooDDs, via 06- 53439472.

Twijfel je? Neem dan ook contact op. Wij kunnen altijd onder het genot van een (online) kopje koffie sparren over de mogelijkheden. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met recruitment via 088-3571890.