Wegens succes herhaald. Online bijeenkomst over verpleegkundig leiderschap

regulier-man-lach.jpg

Vorige week werd er landelijk stil gestaan bij de Dag van de Verpleging. En terecht. Dagelijks maak jij het verschil voor jouw patiënten. Niet alleen door je zorgtaken uit te voeren, maar door vooral te kijken wat de patiënt en de organisatie nog meer nodig heeft, om tot de beste zorg te komen. Dit heet verpleegkundig leiderschap. En dat moedigen we graag aan bij Antes. Hoe? Door mooie programma’s aan te bieden waardoor jij blijvend kan groeien in je vak. Zo word je de motor binnen je team.

Om jou, maar vooral jouw vak als verpleegkundige of verpleegkundig specialist, in het zonnetje te zetten, organiseren we nogmaals de gratis online bijeenkomst via Zoom over Verpleegkundige leiderschap en hoe wij dit binnen Antes stimuleren. Wanneer? Op 19 mei van 15.30 tot 17.15 uur. Na afloop ga je met praktische tips naar huis die je morgen al in je eigen werk kunt inzetten.

Het programma

 • 15.30 – 15.45 uur: Welkom en introductie
 • 15.45 – 16.05 uur: Zorg Innovatie Centrum (ZIC); een krachtige leeromgeving
  ZIC is een krachtige leeromgeving waarbinnen professionals en studenten/stagiaires elkaar inspireren om samen te werken, samen te leren en samen te groeien. Collega’s van het ZIC geven je een kijkje achter de schermen en vertellen waarom dit een krachtige leeromgeving is.
 • 16.05 – 16.25 uur: Een voorbeeld van verpleegkundig leiderschap; het werken met signaleringsplannen, Roselie van Asperen, verpleegkundige/verplegingswetenschapper
  In de ggz wordt veel gewerkt met signaleringsplannen. Het is een hulpmiddel voor zowel hulpverleners als patiënten om al in een vroeg stadium signalen te herkennen die erop wijzen dat het minder goed gaat en aangeeft welke acties nodig zijn  zodat een psychische crisis wordt voorkomen. Roselie geeft het belang van een dergelijk plan aan, licht toe wat dit met verpleegkundig leiderschap te maken heeft en geeft tips hoe je een signaleringsplan opstelt.​​​​​​
 • 16. 25 – 16. 40 uur:  Een leven lang leren binnen Antes, collega van de Parnassia Groep Academie
  De Parnassia Groep Academie maakt dat je (geaccrediteerde) opleidingen kunt volgen en met trainingen, webinars, wetenschappelijke middagprogramma’s en referaten  je kennis altijd up to date houdt. Je krijgt inzicht hoe in hoe je zowel professional als persoonlijk kunt groeien in je vak.
 • 16.40 – 17.00 uur: Maak kennis met Antes verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten
  Onze collega’s zitten klaar om met je in gesprek te gaan en je vragen te beantwoorden. Je kunt met één van hen in gesprek gaan die werkzaam is een van de volgende werkvelden: forensisch, klinisch, ambulant, ouderen psychiatrie, NHA (niet aangeboren hersenletsel)/ziekenhuispsychiatrie of jeugdverslavingszorg.
 • 17.00 – 17.15 uur:  Maak kennis met onze recruiters
  ​​​​​​​​​​​​​​Als je geïnspireerd bent door ons middagprogramma en je graag wilt weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Antes, blijf dan nog even hangen en maak kennis met onze recruiters. Zij beantwoorden graag je vragen en denken graag met je mee.

Hoe kan ik de workshop via Zoom bijwonen?

Zoom is een videoconferentie software waarmee je online vergaderingen of bijeenkomsten kunt houden in de cloud. Voor een Zoom meeting heb je een laptop, desktop PC of mobiele telefoon nodig met een internetverbinding, camera en microfoon.
Je start een zoommeeting door de volgende stappen te volgen:

 1. Download en installeer de Zoom Cloud Meetings app voor de desktop of mobiele telefoon (ga hiervoor naar de app store/playstore).
 2. Antes deelt na inschrijving een link met jou van de bijeenkomst of een ID nummer.
 3. Jij klikt op de link en op ‘join meeting’ of je vult het verkregen ID nummer in.

Meld je aan

Formulier

Aanmelden verpleegkundig leiderschap