Podcast

Te gek werk

Antes-podcast Te gek werk

Antes-podcast Te gek werk

Wij werken samen aan herstel door (hoog-)specialistische GGZ-zorg en ondersteuning te bieden. Dat doen we recht uit ons hart. Met een mentaliteit van mouwen opstropen en aanpakken. Werken in de ggz en bij Antes is de moeite waard.

Bij ons telt iedereen. En achter iedereen schuilt een verhaal. Een verhaal over wat iemand drijft, beweegt en raakt. Splinter Chabot is in gesprek gegaan met onze collega’s Bart, Bienvenida, Jerry, Josta, Nicole en Yoeri. In de gesprekken onderzoekt hij wat zij doen en wat hen motiveert om in de psychiatrie te werken. Zij laten zien waarom werken in de ggz en bij Antes de moeite waard is.

Nieuwsgierig naar de verhalen? Vanaf 2 januari 2024 is de eerste aflevering van de podcast 'Te gek werk' beschikbaar. De andere vijf afleveringen volgen vanaf 1 februari om de twee weken. Beluister de eerste aflevering hieronder. Of beluister deze via Spotify en abonneer je direct op de podcast door deze te volgen. Heel veel luisterplezier!

Bekijk ook eens de making of, waarin je via een korte video een impressie krijgt van de totstandkoming van deze serie. Benieuwd naar nog meer verhalen van collega’s? Lees ze op onze verhalensite via de tegel onderaan deze pagina.

Aflevering 1: Verpleegkundige Bienvenida

Te gek werk #1 – Verpleegkundige Bienvenida over haar uitdagende werk als triagist bij de GGZ-Crisisdienst 

In deze aflevering van Te gek werk praat Splinter Chabot met Bienvenida over haar werk als verpleegkundige en triagist bij de crisisdienst van Antes. Een huisarts of een politieagent die een verwarde persoon beoordeeld wil hebben, een bezorgde buurvrouw van een ggz-cliënt die hem ’s nachts hoort schreeuwen of een cliënt van Antes die zelf belt omdat zij zich heel somber voelt: allemaal krijgen ze Bienvenida en haar collega’s van de crisisdienst aan de lijn. Zij zorgen voor een professionele beoordeling en het regelen van de juiste zorg in acute situaties.

Aflevering 2: Verpleegkundig specialist Bart

Te gek werk #2 – Verpleegkundig specialist Bart over zijn afwisselde werk met mensen met psychiatrische en bijkomende ouderdom-gerelateerde klachten

In deze aflevering praat Splinter Chabot met Bart over zijn werk als verpleegkundig specialist bij Antes. Van sociale huurwoning tot kapitale villa, Bart komt overal om hulp te bieden. Bart werkt vooral met mensen met psychiatrische en bijkomende ouderdom-gerelateerde klachten. Cliënten die vaak het nodige mankeren, maar van zichzelf niet mogen zeuren. Aan Bart de schone taak om ze aan de praat te krijgen en uit te zoeken hoe hij ze tóch kan helpen.

Aflevering 3: GZ-Psycholoog Nicole

Te gek werk #3 – GZ-Psycholoog Nicole over vastgelopen mensen en het doorbreken van patronen

In deze aflevering praat Splinter Chabot met Nicole over haar werk als GZ-Psycholoog bij Antes. Nicole leert cliënten inzien dat “stemmen” geen macht over ze hebben en legt Splinter Chabot uit hoe ze dat doet. Nicole is er voor mensen die vaak geen modelcliënten zijn. Die niet na zes sessies genezen de deur uit huppelen en ook lang niet altijd op hun afspraken komen. Juist deze cliënten helpt ze graag. Want dan kan ze echt iets betekenen.