Zoek de verpleegkundig leider in jezelf

Zoek de verpleegkundig leider in jezelf

Neem deel aan onze gratis online bijeenkomst en laat je inspireren!

Dagelijks maak jij het verschil voor jouw patiënten. Niet alleen door je zorgtaken uit te voeren, maar door vooral te kijken wat de patiënt en de organisatie nog meer nodig heeft, om tot de beste zorg te komen. Dit heet verpleegkundig leiderschap. En dat moedigen we graag aan bij Antes.

Direct aanmelden

Hoe? Door mooie programma’s aan te bieden waardoor jij blijvend kan groeien in je vak. Zo word je de motor binnen je team.

Volg onze gratis online bijeenkomst op 21 januari  over Verpleegkundig leiderschap en hoe wij dit binnen Antes stimuleren. Na afloop ga je met praktische tips naar huis die je morgen al in je eigen werk kunt inzetten.

Het programma

15.30 – 15.45 uur: Welkom en introductie verpleegkundig leiderschap binnen Antes, bestuur Antes

15.45 – 16.05 uur: De 8 principes van Excellente zorg; hoe breng je deze in de praktijk en wat levert het op? Eva Leeman, psychiater. Om Excellente Zorg te bereiken, is leiderschap nodig. Het is aangetoond dat excellente zorg dé manier is om de patiënten de best mogelijke zorg te geven en verpleegkundigen en verzorgenden hun werk te laten doen. Eva Leeman neemt je mee in wat excellente zorg is, hoe je de 8 principes die excellente zorg definiëren in de praktijk brengt en wat het jou en jouw organisatie oplevert. Waarmee ga jij morgen aan de slag?

16.05 – 16.25 uur: Een voorbeeld van verpleegkundig leiderschap; het werken met signaleringsplannen, Roselie van Asperen, verpleegkundige/verplegingswetenschapper.
In de ggz wordt veel gewerkt met signaleringsplannen. Het is een hulpmiddel zowel voor hulpverleners als patiënten om al in een vroeg stadium signalen te herkennen die erop wijzen dat het minder goed gaat en welke acties nodig zijn  zodat een psychische crisis wordt voorkomen. Roselie geeft het belang van een dergelijk plan aan, licht toe wat dit met verpleegkundig leiderschap te maken heeft en geeft tips hoe je een signaleringsplan opstelt.

16. 25 – 16. 40 uur:  Een leven lang leren binnen Antes, collega van de Parnassia Groep Academie, Ronald Touw, voorzitter verpleegkundige advies raad, en Johannes Osterloh, verpleegkundig specialist.
De Parnassia Groep Academie maakt dat je (geaccrediteerde) opleidingen kunt volgen en met trainingen, webinars, wetenschappelijke middagprogramma’s en referaten  je kennis altijd up to date houdt. Je krijgt inzicht hoe in hoe je zowel professional als persoonlijk kunt groeien in je vak.

16.40 – 17.00 uur: Maak kennis met Antes verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten
Onze collega’s zitten klaar om met je in gesprek te gaan en je vragen te beantwoorden. Je kunt met één van hen in gesprek gaan die werkzaam is een van de volgende werkvelden: forensisch, klinisch, ambulant, ouderen psychiatrie, NAH (niet aangeboren hersenletsel)/ziekenhuispsychiatrie of jeugdverslavingszorg.

17.00 – 17.15 uur:  Maak kennis met onze recruiters
Als je geïnspireerd bent door ons middagprogramma en je graag wilt weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Antes, blijf dan nog even hangen en maak kennis met onze recruiters. Zij beantwoorden graag je vragen en denken graag met je mee.