Nieuwsberichten Antes

Componence Asset List

04 februari 2020

regulier-blije+meisjes.png

In het afgelopen jaar hebben de gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne en acht zorgaanbieders met elkaar een uniek team opgezet: het sociaal gebiedsteam Hellevoetsluis-Westvoorne. Op donderdag 30 januari gaven de organisaties het startsein voor de samenwerking door het convenant sociaal gebiedsteam Hellevoetsluis-Westvoorne te tekenen. Het sociaal gebiedsteam ondersteunt professionals bij hun vragen over bijvoorbeeld gezinsproblematiek of specialistische zorg.

In het gebiedsteam werken medewerkers vanuit Antes /Parnassia, CJG Rijnmond, Enver, gemeente Hellevoetsluis, gemeente Westvoorne, Kwadraad, M4Care, MEE plus, Pameijer en Youz/ Parnassia met elkaar samen. Zij zijn de vraagbaak voor professionals in de wijk die te maken krijgen met (complexe) hulp- of zorgvragen van jongeren, volwassenen of gezinnen. De medewerkers van het team zorgen ervoor dat de vraag van de professional snel, goed en integraal wordt opgepakt.

Wethouders Hans van der Velde (Hellevoetsluis) en Wilbert Borgonjen (Westvoorne): “Het unieke van het sociaal gebiedsteam is dat de medewerkers vanuit de verschillende organisaties en de twee gemeenten met hun uiteenlopende expertises echt één team zijn. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de vraag of situatie gezamenlijk wordt opgepakt.”

De juiste hulp, zo dicht mogelijk bij de inwoner

In Hellevoetsluis en Westvoorne werken veel hulp- en zorgverleners, leerkrachten, medewerkers van de woningcorporatie, huisartsen, wijkverpleging in de buurten en wijken. Dicht bij de inwoners. De meeste antwoorden op hulp- en zorgvragen van inwoners worden in de wijken gevonden door al die betrokken professionals. Soms hebben deze professionals behoefte aan advies of willen zij een situatie met andere experts bespreken om de juiste hulp voor een inwoner te vinden. Het sociaal gebiedsteam Hellevoetsluis-Westvoorne biedt hen die ondersteuning. Hier kunnen deze wijkprofessionals terecht met hun vragen om te sparren over specifieke gezinsproblematiek of advies te krijgen over specialistische zorg (Jeugd en WMO).

Hoe werkt het sociaal gebiedsteam?

Professionals kunnen iedere week terecht op het inloopspreekuur van het sociaal gebiedsteam. Ook kunnen zij per mail een vraag stellen of, met toestemming van de hulpvrager, een aanmelding doen van een situatie.