Nieuwsberichten Antes

Componence Asset List

27 juli 2020

regulier-sloep-roeien-in-herstel.jpg

Wanneer een roeiteam uit ex-verslaafden in herstel bestaat dan doop je een nieuwe sloep natuurlijk niet met een fles champagne. Dat doe je dan op z’n Rotterdams: met een flinke plons water uit de Maas. Op die manier wenste bestuursvoorzitter Nicole Hermans van Antes de Recovery en haar bemanning een behouden vaart.

Er weer bij horen

Roeien in Herstel is een project van Adrie Sluimer, oud-marinier, ervaringsdeskundige bij Antes en zelf ook ex-verslaafd. Toen hij herstelde van zijn eigen verslaving roeide hij mee met andere oud-mariniers. Toen hij tijdens de vaart werd toegezwaaid door een oudere dame aan de wal gaf hem dat het gevoel dat hij er eindelijk weer bij hoorde. Dat wilde hij overdragen aan anderen en het roeiteam was geboren.

Een eigen sloep

Jarenlang werd er gebruik gemaakt van een sloep van het Korps Mariniers in Rotterdam. Een eigen sloep was een grote wens. Dankzij het onderbrengen van het team bij Vrienden Parnassia Groep en het winnen van de GGZ Herstelspecial is die wens uitgekomen. Met deze eigen sloep kan er vaker getraind worden en kunnen er meer ex-verslaafden in herstel meemaken hoe roeien hen kan helpen.

De doop van de Recovery

Het te water laten van de nieuwe sloep liet, door de uitbraak van corona, wat langer op zich wachten. Maar afgelopen zaterdag was het moment eindelijk daar. Na een mooie ceremonie werd de Recovery gedoopt en volgde de eerste vaart door Rotterdam. RTV Rijnmond was erbij om het heugelijke moment vast te leggen. Bekijk de reportage: