Nieuwsberichten Antes

Componence Asset List

21 juli 2020

regulier-nieuwesloep.jpg

Het was een grote droom van het roeiteam bestaande uit ex-verslaafden in herstel: een eigen boot. Door de corona-uitbraak duurde het wat langer dan gewenst: maar op zaterdag 25 juli zal de eigen sloep dan eindelijk te water gelaten worden aan scheepshelling de Koningspoort in Rotterdam.

Herstellende van zijn eigen verslaving stapte oud-marinier Adrie Sluimer bij andere mariniers in een sloep en ontdekte hij dat roeien hem goed deed. Met een flinke portie verbondenheid, kracht en toewijding kun je grootse dingen bereiken. Dat inspireerde hem om vanuit zijn werk bij Antes als ervaringsdeskundige, zelf het water van Rotterdam op te gaan met een groep patiënten met een verslavingsverleden. Zo ontstond het team “Roeien in Herstel” van Antes.

Het bleek een succes: er wordt wekelijks getraind en de hechte club roeide al snel serieus mee met wedstrijden in binnenland en zelfs in het buitenland. Dat helpt de teamleden tijdens hun herstel: “zij voelen dat ze er weer toe doen, steunen elkaar in moeilijke periodes, leren om door te zetten en samen te werken. Zowel fysiek als mentaal knappen ze op”, aldus Adrie Sluimer van Antes. Uiteindelijk werd zelfs de grote wens om mee te strijden tijdens de prestigieuze Great River Race in Londen werkelijkheid. Waarbij ze, in een deelnemersveld van meer dan 300 boten, maar liefst op de 41ste plaats eindigden.

Al die tijd mochten zij gebruik maken van de sloep van het in Rotterdam gestationeerde Korps Mariniers. Door het succes en de groeiende animo onder patiënten van Antes ontstond de wens voor een eigen sloep. Er kan dan vaker getraind worden waardoor meer mensen in herstel van een verslaving ervaren hoe het roeien daarbij kan helpen. Dankzij schenkingen en het prijzengeld van de VGZ GGZ Herstelspecial gaat deze wens nu in vervulling.

Ceremonie

Op zaterdag 25 juli zal de sloep, met een speciale ceremonie, te water gelaten worden aan scheepshelling de Koningspoort. Vanaf 14.00 uur zijn geïnteresseerden welkom, om 15.00 uur start de ceremonie. Adres: Koningsdam 1, 3011 TN Rotterdam.