Nieuwsberichten Antes

Componence Asset List

17 september 2020

regulier_femke+doventeam.jpg

Het doventeam van Antes helpt doven en slechthorenden met allerlei zaken. Van het zoeken van een woning, het doen van de financiën, dagbesteding, het vergroten van het sociale netwerk tot ondersteuning bij psychische problemen. In het doventeam werken woonbegeleiders die de Nederlandse gebarentaal beheersen.

Femke is cliënt van het doventeam. Femke: “Ik ben doof en vroeger had ik veel last van angst- en paniekaanvallen en onverwerkte trauma’s. Op een gegeven moment durfde ik de deur niet meer uit en leefde geïsoleerd. Ik kreeg toen ook nog een aantal keer een hersenvliesontsteking waardoor ik veel last van stress en psychische klachten had. Daarnaast werd ik ontslagen omdat ik doof ben.”

“Vanwege al die zorgen had ik ambulante hulp nodig omdat ik niet meer wist wat ik moest doen. Stress en communicatieproblemen stapelden zich op. Ik ben nu ruim 15 jaar onder begeleiding van het Doventeam en ik ben echt vooruit gegaan. Zelfs mijn relatie met mijn man is veel beter, wij communiceren nu veel beter. De hulp van het Doventeam bestaat voornamelijk uit praktische zaken, zo word ik bijvoorbeeld bij een ziekenhuisbezoek bij de communicatie ondersteund. Ik begrijp alle regelzaken nu veel beter en als ik iets niet begrijp, dan vraag ik het aan mijn ambulante begeleider. Ik ben blij en dankbaar dat ik hulp van het Doventeam heb gekregen, want zij zorgen ervoor dat ik rust heb en mijn leven stabiel blijft.”

Wat kan een ambulant begeleider voor mij betekenen?

Stel dat je als je zelfstandig woont tegen problemen aanloopt en je niet meer weet wat je moet doen. Denk bijvoorbeeld aan brieven van instanties die moeilijk te begrijpen zijn. Onze begeleider ondersteunt je zodat je geen last meer hebt van de taalbarrière tijdens het regelen van je zaken. Klik hier voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden.