Wachttijden

Op deze pagina vind je de wachttijden voor behandeling bij Antes. Het maakt voor de wachttijden niet uit waar je verzekerd bent.

De wachttijden op onze website voldoen aan de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Op hun website lees je meer hierover. De wachttijden zijn niet afhankelijk van je verzekering of verzekeraar.

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

Soms kun je sneller behandeld worden op een kleine afstand van jouw woonplaats of voorkeurslocatie. Vind je de wachttijd te lang en wil je weten of behandeling op een van onze andere locaties mogelijk is? Bespreek dit dan met het team/de vestiging waarvoor je bent aangemeld.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact met ons opnemen. Of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt. En zodat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

www.kiezenindeggz.nl

Deze website toont wachttijden van zorgaanbieders in de ggz, dus ook van (onderdelen van) Parnassia Groep. Je vindt daar wachttijden van het overgrote deel van onze vestigingen. Door een technisch probleem zie je bij enkele vestigingen staan ‘Deze aanbieder heeft geen wachttijden aangeleverd.’ Dit betekent niet dat er geen wachttijden zijn. Wil je van die vestigingen weten wat de wachttijd is, bel dan met 088 357 13 57.

Uitleg wachttijden

De wachttijden in de tabel hieronder zijn gemiddelde wachttijden, gebaseerd op hoe lang patiënten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De wachttijd voor jou persoonlijk kan dus afwijken. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. In de tabel kan ook de vermelding n.v.t. staan. Dit betekent niet dat er geen wachttijd is, maar dat er geen gemiddelde wachttijd berekend kon worden over de afgelopen twee maanden. Je behandelaar/degene die het eerste gesprek met jou voert kan je uitleg geven over wachttijden.

We doen alles binnen onze mogelijkheden om de wachttijd voor jou te bekorten, zodat je snel kunt starten met je behandeling en herstel.

Wachttijden Antes (voorheen Bavo Europoort)

  • Aanmeldwachttijd (A): hoeveel weken wachten tussen aanmelding en intakegesprek. Dit verschilt per programma en locatie.
  • Behandelwachttijd (B): hoeveel weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot start van jouw behandeling. Wij streven ernaar de start van jouw behandeling te laten aansluiten op de intake.
  • Bij crisis geldt uiteraard geen wachttijd en wordt met jou afgestemd wat nodig is.

Bijgewerkt op 03-11-2020​​​​​​​​​​​

Vestiging A B
ABB_Rotterdam_locatie Carnissesingel 6.4 5.6
ABB_Rotterdam_locatie Mathenesserlaan 10.3 8.3
ABB_Rotterdam_locatie Oudedijk      18 10.1
ABB_Rotterdam_locatie ZHE  5.3 4
NAH kliniek                        2.6 8
NAH Ambulant                        14.3 4.5
Ouderenpsychiatrie                  5.4 6.3
​​​​​​​

​​​​​​Wachttijden Antes

Bijgewerkt op 05-10-2020

Aanmelding - eerste gesprek

De aanmeldingswachttijd geeft aan hoe lang u eventueel moet wachten vanaf het moment dat uw aanmelding geregeld is, tot aan uw eerste afspraak.

Locatie

 Gemiddelde wachttijd

 Rotterdam

 20 weken

 Dordrecht

 7 weken

 Vlaardingen

 7 weken

 Spijkenisse

 8 weken

 Poortugaal

 12 weken

Eerste gesprek - start behandeling

De behandelingswachttijd geeft de verwachte, gemiddelde wachttijd aan voor het starten van de behandeling. Dat is de tijd tussen uw eerste afspraak bij ons en de start van uw behandeling.

Hoewel we geen garantie kunnen geven dat de behandeling die u gaat volgen op al onze locaties te volgen is, houden we uiteraard zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke voorkeur voor een locatie.

 Locatie

 Gemiddelde wachttijd

 Rotterdam

  11 weken

 Dordrecht

  11 weken

 Vlaardingen

  14 weken

 Spijkenisse

  25 weken

 Poortugaal

 20  weken

Per diagnosehoofdgroep

Het kan zijn dat er verschil is in de wachttijd van uw behandeling door de soort behandeling die u krijgt. Hieronder ziet u de behandelwachttijden per diagnosehoofdgroep van Antes.

 Diagnose hoofdgroep

 Behandelwachttijd

 Aan alcohol gebonden stoornis

   14 weken

 Aandachtstekortstoornissen en gedragsstoornissen

   31 weken

 Angststoornissen

   39 weken

 Bipolaire en overige stemmingsstoornissen

   49 weken

 Delirium, dementie en amnestische en andere cognitieve stoornissen

  22 weken

 Depressieve stoornissen

  24 weken

 Overige aan een middel gebonden stoornissen

  13 weken

 Persoonlijkheidsstoornissen (groep)

  10 weken

 Persoonlijkheidsstoornissen (individueel)

  35 weken

 Pervasieve ontwikkelingsstoornissen

  56 weken

 Restgroep diagnoses

  38 weken

 Schizofrenie en andere psychotische stoornissen

  59 weken

​​​​​​​