Wachttijden

Op deze pagina vind je de wachttijden voor behandeling bij Antes. Het maakt voor de wachttijden niet uit waar je verzekerd bent.

De wachttijden op onze website voldoen aan de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Op hun website lees je meer hierover. De wachttijden zijn niet afhankelijk van je verzekering of verzekeraar.

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

Soms kun je sneller behandeld worden op een kleine afstand van jouw woonplaats of voorkeurslocatie. Vind je de wachttijd te lang en wil je weten of behandeling op een van onze andere locaties mogelijk is? Bespreek dit dan met het team/de vestiging waarvoor je bent aangemeld.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact met ons opnemen. Of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt. En zodat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

www.kiezenindeggz.nl

Deze website toont wachttijden van zorgaanbieders in de ggz, dus ook van (onderdelen van) Parnassia Groep. Je vindt daar wachttijden van het overgrote deel van onze vestigingen. Door een technisch probleem zie je bij enkele vestigingen staan ‘Deze aanbieder heeft geen wachttijden aangeleverd.’ Dit betekent niet dat er geen wachttijden zijn. Wil je van die vestigingen weten wat de wachttijd is, bel dan met 088 357 13 57.

Uitleg wachttijden

De wachttijden in de tabel hieronder zijn gemiddelde wachttijden, gebaseerd op hoe lang patiënten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De wachttijd voor jou persoonlijk kan dus afwijken. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. In de tabel kan ook de vermelding n.v.t. staan. Dit betekent niet dat er geen wachttijd is, maar dat er geen gemiddelde wachttijd berekend kon worden over de afgelopen twee maanden. Je behandelaar/degene die het eerste gesprek met jou voert kan je uitleg geven over wachttijden.

We doen alles binnen onze mogelijkheden om de wachttijd voor jou te bekorten, zodat je snel kunt starten met je behandeling en herstel.

Wachttijden Antes (voorheen Bavo Europoort)

  • Aanmeldwachttijd (A): hoeveel weken wachten tussen aanmelding en intakegesprek. Dit verschilt per programma en locatie.
  • Behandelwachttijd (B): hoeveel weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot start van jouw behandeling. Wij streven ernaar de start van jouw behandeling te laten aansluiten op de intake.
  • Bij crisis geldt uiteraard geen wachttijd en wordt met jou afgestemd wat nodig is.

Bijgewerkt op 01-09-2020​​​​​​​

Vestiging A B
ABB_Rotterdam_locatie Carnissesingel 5.3 7.7
ABB_Rotterdam_locatie Mathenesserlaan 7 6.9
ABB_Rotterdam_locatie Oudedijk      15.7 8.1
ABB_Rotterdam_locatie ZHE  2.8 6.1
NAH kliniek                        n.v.t. n.v.t.
NAH Ambulant                        10.3 9.4
Ouderenpsychiatrie                  6.7 5
​​​​​​​

Wachttijden Antes

Bijgewerkt op 07-01-2020

Aanmelding - eerste gesprek

De aanmeldingswachttijd geeft aan hoe lang je eventueel moet wachten vanaf het moment dat jouw aanmelding geregeld is, tot aan jouw eerste afspraak.

Locatie Gemiddelde wachttijd
Rotterdam 17 weken
Dordrecht 23 weken
Vlaardingen 13 weken
Spijkenisse 10 weken
Poortugaal  4 weken

Eerste gesprek - start behandeling

De behandelingswachttijd geeft de verwachte, gemiddelde wachttijd aan voor het starten van de behandeling. Dat is de tijd tussen jouw eerste afspraak bij ons en de start van jouw behandeling.

Hoewel we geen garantie kunnen geven dat de behandeling die je gaat volgen op al onze locaties te volgen is, houden we uiteraard zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke voorkeur voor een locatie.

Locatie Gemiddelde wachttijd
Rotterdam  9 weken
Dordrecht 17 weken
Vlaardingen 5 weken
Spijkenisse 7 weken
Poortugaal 11 weken

Per diagnosehoofdgroep

Het kan zijn dat er verschil is in de wachttijd van jouw behandeling door de soort behandeling die je krijgt. Hieronder zie je de behandelwachttijden per diagnosehoofdgroep van Antes.

Diagnose hoofdgroep Behandelwachttijd
Aan alcohol gebonden stoornis 10 weken
Aandachtstekortstoornissen en gedragsstoornissen 19 weken
Angststoornissen 15 weken
Bipolaire en overige stemmingsstoornissen 2 weken
Delirium, dementie en amnestische en andere cognitieve stoornissen 5 weken
Depressieve stoornissen 17 weken
Overige aan een middel gebonden stoornissen 10 weken
Persoonlijkheidsstoornissen (groep) 10 weken
Persoonlijkheidsstoornissen (individueel) 28 weken
Pervasieve ontwikkelingsstoornissen 44 weken
Restgroep diagnoses 10 weken
Schizofrenie en andere psychotische stoornissen 7 weken