Behandelingen

Heb je klachten, zoals een depressie, schizofrenie, angsten of een verslaving? Deze klachten zijn vaak goed te behandelen. Wij behandelen jouw klachten. Het doel is om de klachten weg te nemen en te voorkomen dat ze terug komen. Soms is het niet mogelijk om helemaal te genezen. We leren je dan beter met jouw klachten om te gaan. We bespreken ook met je of je andere problemen hebt. Bijvoorbeeld schulden, geen werk of woning. We helpen je dan om deze problemen aan te pakken.

Waar vindt de behandeling plaats?

Je wordt behandeld door een van de behandelaren van de ambulante teams. Deze teams zijn wijk- en regiogericht georganiseerd. De meeste behandelingen vinden plaats op een Antes-locatie dichtbij je huis. Als het nodig is, komt de behandelaar bij je thuis. Soms is het nodig om tijdelijk in onze kliniek te worden opgenomen. Een opname in een kliniek is altijd zo kort mogelijk en maakt altijd onderdeel uit van een ambulante behandeling.

Alleen jijzelf en de behandelaars die bij jouw behandeling betrokken zijn, mogen het medisch dossier inzien tijdens of na de behandeling. Uitsluitend wanneer je daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft, mogen anderen het dossier inzien.

Waar bestaat de behandeling uit?

Jouw behandeling bestaat onder andere uit persoonlijk contact met je behandelaar. Soms vindt een deel van de behandeling in groepsvorm plaats. Ook heb je een online, persoonlijke pagina waar je oefeningen kunt doen en informatie kan lezen.

Passende aanpak voor jouw klachten

Wij hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met een psychische aandoening en/of verslaving. Er is altijd een passende aanpak voor jouw klachten. Neem daarom gerust contact met ons op. Ook als je twijfelt of wij iets voor je kunnen betekenen. Ook kunnen jouw familie en/of partner een beroep op ons doen.