Woonlocatie Trainingshuis de Wende

Woonlocatie Trainingshuis de Wende

Adres

Vaasahof 75 (1e etage)
3067 DX Rotterdam
088 - 358 57 76

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Woonlocatie Trainingshuis de Wende

Trainingshuis de Wende ligt in de Rotterdamse wijk Oosterflank, vlakbij winkelcentrum Alexandrium. Bij het Trainingshuis wordt zorg geboden aan mensen voor wie de stap van klinische opname of thuissituatie naar begeleid, beschermd, of zelfstandig wonen te groot is. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.


Hoe woon je?

Bij het Trainingshuis wonen 20 bewoners. Het Trainingshuis is op de eerste verdieping van woongebouw De Wende. Het pand wordt gedeeld met CVD en Humanitas. Je hebt je eigen appartement met eigen douche en toilet. Er wordt gezamenlijk gebruik gemaakt van de woonkamer, keuken, trainingskeuken en eetzaal. Op de begane grond is een restaurant waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd voor alle bewoners van het pand. Er is een lift in het gebouw.

Voorzieningen

  • 24 uur begeleiding
  • Eigen appartement
  • Eigen douche en toilet
  • Gezamenlijke ruimte
  • Ov in de buurt
  • Winkels in de buurt
  • Wifi aanwezig

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

We werken samen om doelen te behalen die jij nodig hebt om binnen 1,5 jaar door te stromen naar een passende vervolgplek. Binnen het Trainingshuis krijg je de kans om de dagelijkse structuur weer op te pakken en werken we toe naar meer zelfstandigheid. We ondersteunen bij het aanleren van algemene dagelijkse verrichtingen en psychische stabiliteit.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider. Binnen het Trainingshuis is structuur en regelmaat erg belangrijk. Daarom wordt er verwacht dat je aanwezig bent bij de groepsmomenten. Daarnaast bieden we een laagdrempelige dagindeling aan en werken we aan jou herstel.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Vaasahof 75 in Rotterdam. Dit ligt in de wijk Oosterflank gelegen aan een speeltuin tegenover een supermarkt. Het is een rustige wijk vlakbij het winkelcentrum Alexandrium. Dichtstbijzijnde metro vindt je op 10 minuten lopen.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage. Je appartement heeft een basisinrichting.

Respijthuis

​​​​​​​Het CVD en Antes hebben samen een respijthuis voor Rotterdammers opgezet. Dat is ook onderdeel van De Wende. In het respijthuis kunnen Rotterdammers kort (maximaal 2 weken) logeren om tot zichzelf komen.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088- 358 32 10.